Yunet
 

Sport

Tri gola za tri boda i treće mesto odličnog Železničara u duelu sa Radničkim NB

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. septembar 2022. • 19:16 •

Tri gola za tri boda i treće mesto odličnog Železničara u duelu sa Radničkim NB

Železničar – Radnički NB 3:0 (2:0)

Stadion: SC “Mladost” u Pančevu. Gledalaca: 800. Sudija: Mladen Jakovljević. Strelci: S. Stojanović u 16, Kordić u 27, Grgić u 72. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Janković (Železničar).

ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Grgić, Janković /80.Dašić/, M.Jovanović /46. Obradović/ S.Jovanović /6. S.Stojanović/, Konatar, Kordić /70. Bačanin/, Obeng, Petrović, Simčević.

RADNIČKI NB: Ristić, Ahmetović /80. N. Rakić/, Jevremović /80. Sićović/, Melentijević, Mijailović /66. Svetličić/, S. Rakić /55. Smiljanić/, Stanimirović, Stanković, Stoisavljević, Veličković /55. Nuredini/, Đorđević.

Železničar se vratio na pobednički kolosek. Posle remija u Užicu sa Slobodom (2:2), ekipa iz Pančeva, kvalitetnom igrom stigla je do četvrtog trijumfa u sezoni, drugog na domaćem terenu. Sa nova tri boda, Železničar je sa petog, skočio na treće mesto na tabeli i trenutno ima 13 bodova, dva manje od drugoplasiranog IMT-a, a četiri od lidera Grafičara.

Od starta meča videlo se da fudbaleri Železničara imaju ogroman motiv da se pokažu u mnogo boljem izdanju na domaćem terenu nego minule nedelje protiv Grafičara, a dobru igru krunisali su ranim vođstvom i to preko Strahinje Stojanovića već u 16. minutu. Pre toga pomenuti igrač je ušao sa klupe za rezerve umesto Strahinje Jovanovića koji se povredio. Ispostaviće se deset minuta kasnije da je to bila prava odluka stručnog štaba Železničara.

Da prethodne dve utakmice u kojima su osvojili samo jedan bod nisu ostavile traga na Pančevce bilo je jasno tokom svih 90. minuta, jer su domaći diktirali tempo, a izgubljene lopte za Marka Jovanovića, Darai Grgića, Kordića i ostale nije bilo.

Jasno je bilo da u duelu sa Radničkim, Železničar ukoliko želi da zadrži priključak za vodećima mora i da pobedi. Ofanzivna igra isplatila se vrlo brzo, pa je već u 27. minutu na semaforu stadiona “Mladost” pisalo 2:0, strelac je bio Šaleta Kordić.

Pokušali su gosti da uzvrate, međutim sigurna je bila odbrana Železničara, na čelu sa golmanom Živkovićem.

U nastavku utakmice viđena je ista igra domaćih, mada je intenzitet donekle i opao. Razumljivo jer je Železničar imao sigurno vođstvo od 2:0. Ipak, za konačnih 3:0 pobrinuo se mladi Dario Grgić, koji iz meča u meč igra sve bolje.

U subotu Železničar putuje u Inđiju gde će igrati sa istoimenim timom. Nekadašnji superligaš skupio je deset bodova i nalazi se na šestom mestu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad