Yunet
 

Sport

Inkluzivni džudo – džudo za sve

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. septembar 2022. • 10:53 •

Inkluzivni džudo – džudo za sve

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek će podržavati aktivnosti koje su usmerene na unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i izgradnju Srbije bez barijera, istakla je resorna ministarka prof. dr Darija Kisić,koja je sa pomoćnicom u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Baroševiću Kovačici, razgovarala sa mladimosobama sa invaliditetom koje treniraju džudo, njihovim roditeljima i trenerima.

Inkluzivnom džudo treningu prisustvovali su i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman i predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik.

„Da prepreke za osobe sa invaliditetom ne postoje uverili smo se mnogo puta, pa i danas. Vi ste primer da kada se nešto iskreno želi, to se može i ostvariti. Drago mi je što je Udruženje ,Plavi anđeo’iz Kovačice prepoznalo koliko je značajno da se i vi aktivno bavite sportom“, navela je Kisić.

Ministarka Kisić je istakla da je bavljenje sportom veoma važno za svakog čoveka, za njegovo bolje fizičko i mentalno zdravljei da jeovo najbolji način da se osobama sa invaliditetom da podstrek da se aktivno bave sportom i da sport bude deo njihove svakodnevnice.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom kontinuirano podržava rad Udruženja„Plavi anđeo“, koje sprovodi projekat „Inkluzivni džudo – džudo za sve“ i za njihove aktivnosti do sada je opredelilo blizu 3 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena