Yunet
 

Sport

„Trofej Tamiša” okupio je više od  680 dece iz zemlje i inostranstva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. septembar 2022. • 20:18 •

„Trofej Tamiša” okupio je više od  680 dece iz zemlje i inostranstva

Pančevački Džudo klub „Tamiš” prvi put se oprobao u organizaciji velikog međunarodnog turnira. „Trofej Tamiša” okupio je više od 680 dece iz zemlje i inostranstva.

Za pehare i medalje na prvom „Trofeju Tamiša” na tatamiju Sportskog centra „Šumice” borili su se straiji poletarci, mlađi i stariji pioniri iz blizu 50 domaćih i 25 inostranih klubova. Džudo klub „Tamiš” pokazao se kao odličan domaćin, a takmičari ovog kluba ostvarili su i zavidne rezultate.

Ponosna sam zbog medalje, pogotovo što je konkurencija bila jako teška i svi su jako dobro radili, a turnir je među jačim turnirima ove godine.

Takmičenje je prošlo veoma dobro. Bilo je dosta druženja i ja sam bio prvo mesto.

Kao trener ovog kluba jako sam zadovoljan našom decom kako su se pokazala na ovom turniru i napravili su sjajne rezultate što je samo pravi pokazatelj da smo pripremni period za novu sezonu odradili kako treba.

Gosti koji su došli su prezadovoljni pre svega organizacijom, našim gostoprimstvom, tako da postoji neka ideja, ali mislim da je još uvek rano da bude odmah u dva dana, verovatno će biti, ako ne dogodine onda 2024. će sigurno biti u dva dana, jer radimo na tome. Moram reći da su i pripreme za ovaj turnir trajale duže od 6 meseci, pozivi i prijateljstva su doveli do toga da ovoliki broj ljudi bude i prisutan danas u hali „Šumice” u Beogradu.

Džudo klub Crvena zvezda kao i uvek odazvao se prijateljskom klubu „Tamiš”. Crveno-beli na i ovom takmičenju pokazali su odličnu tehniku, odneli brojne medalje, ali i stekli nove prijatelje.

Ja sam osvojila prvo mesto i previše sam ponosna na sebe. Bilo mi je lepo jer osvojila sam prvo mesto.

Protivnici su mi bili baš teški, pogotovo za bronzu i u prvom krugu, ali sam uspeo kroz repasaž da osvojim. Što se tiče očekivanja mislio sam da ću možda čak i uspeti da osvojim pehar, ali nisam uspeo u toj zamisli.

Prvi moj protivnik je bio dobar, jači je bi od mene, bila tačnije, ali onda je prešla dalje, onda sam ja borbe još imala i onda sam pobedila.

Zovem se Marko Mjailović, osvojio sam treće mesto. Pobedio tri i jednu izgubio na glupost. Nisam zadovoljan rezultatom zbog te gluposti. Upoznao sam, odnosno ponovo sreo neke drugare. Izdružili smo se, ismejali. Bilo je lepo

Ja se zovem Nikolaj Vujasin i osvojio sam treće mesto. Zadovoljan sam, ali može bolje.

Bio sam treći. Imao sam dva meča. Prvi sam izgubio, drugi pobedio. U prvom sam mogao bolje. U suštini bilo mi je dobro i došlo je puno drugara iz Zvezde.

Čestitam organizatoru na ovako dobro organizovanom turniru. Ovo je do sad, koliko ja pratim, a pratim već dosta dugo takmičenja za decu, najmasovnije takmičenje i najjače. Došlo je dosta klubova iz puno zemalja, tako da je ovo do sad najjače takmičenje. Što se nas tiče, nas je ovde tridesetak, zadovoljni smo kako se bore deca, daju svoj maksimum.

Prvi međunarodni turnir „Trofej Tamiša” ispunio je očekivanja i gostiju i domaćina. Kao i na svakom i na ovom turniru bilo je i radosti i suza i smeha. Za mališane je ove jedno veliko i važno iskustvo. Borbe je bilo moguće uživo pratiti i preko Youtoube kanala DŽudo Tamiš i Džudo Beograd – što je so sada bilo praktikovano samo tokom državnog prvenstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena