Yunet
 

Sport

Železničar u subotu igra protiv Rada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. oktobar 2022. • 12:35 •

Železničar u subotu igra protiv Rada

Železničar u subotu od 15.00 časova dočekuje Rad. Tomislav Sivić, trener ekipe iz Pančeva opitimista je pred duel sa timom sa Banjice i nada se da će posle dva vezana remija, tri boda ostati na domaćem terenu.
Ipak, to ne znači da će Železničar potceniti rivala, ali ambicije i želje da se uđe u elitni rang takmičenja „guraju“ tim iz Pančeva da razmišlja samo o trijufu.
-Očekuje nas izuzetno teška utakmica, baš kao što će biti svaka naredna. Ovo je veoma izjednačenoj ligi. Ipak, na domaćem terenu mi mnogo bolje rešavamo situacije, što je i logično, jer treniramo na drugoj, idealnoj podlozi, pa kada odemo na loše terene suoačavamo se sa problemom, posebno kada rival ne izađe iz svojih šesnaest metara. Hoćemo da pokažemo da dobro radimo, da svakoga dana napredujemo i da polako počinjemo da ličimo na ono, što želimo. Verujem da će posle zimskih priprema sve to doći na svoje, a do tada moramo da rešavamo probleme sa realizacijom – rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Osvrnuo se šef struke i na učinak Rada, a u prethodna tri kola, ekipa sa Banjice postigla je čak osam golova.

-Rad je dobra ekipa, klub sa tradicijom. Cenim trenera Bogdana Koraka, kao igrač je dao gol Realu iz Madrida, on je vojnik Rada i uvek donese nešto novo. Poštujemo rivala, ali mi želimo da pobedimo – zaključio je Tomislav Sivić.
Nema sumnje da će duel u Pančevu igrački opravdati epitet derbija kola. Interesovanje za ovaj meč je veliko, svi se u klubu nadaju da će tri boda priprasti Železničaru.

-Naše ambicije su jasne. Želimo da osvojimo sva tri boda. Jasno je da nam neće biti lako, jer je Rad u uzlaznoj formi. U poslednja tri kola postigli su osam golova što je za svaki respekt. Znamo šta nas očekuje, ali mi hoćemo da održimo visok nivo borbenosti jer smo svesni da je ovo jako važna utakmica. Želimo pobedu, da se bodovno oporavimo i priključimo vrhu. Ne odustajemo od svog cilja. Radimo naporno i verujemo da je on dostižan – Mladen Živković, golman Železničara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena