Yunet
 

Sport

Pančevačke lavice na Svetskom prvenstu u Zagrebu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. oktobar 2022. • 14:10 •

Pančevačke lavice na Svetskom prvenstu u Zagrebu

Mažoretkinje Pančeva – Pančevačke lavice krajem septembra takmičile su se na svetskom prvenstu u u mažoret sport u Zagrebu. Na ovom najznačajnijem takmičenju predstavile su se u seniorskoj konkurenciji.

Posle Evropskog prvenstva održanog u Zadru krajem juna, Mažoretkinje Pančeva – Pančevačke lavice branile su boje svoje zemlje i svog grada i na Svetskom takmičenju u mažoret sport u Zagrebu, gde su se predstvile u više disciplina.

Velika takmičenja idu posle plasiranja na državnom prvenstvu, tako da te koreografije koje smo imali ovde u Pančevu na državnom prvenstvu smo igrali na Evropskom, a iste te i na Svetskom. Prikazali smo naše koreografije u pon – ponu, štapu, mes štapu. Na Evropksom prvestvu smo imali kadete, juniore i seniore, dok smo na Svetsko vodili samo seniore. Pripreme su bile dobre i zahvaljujue Sportskom savezu koji nas je podržao, imali smo dosta posle, tokom letnjeg perioda kada imamo i dosta nastupa. Imali smo mesec dana prvih priprema i uspeli smo da naše članice sve savldaju i izvedu dobro koreografije. Organizacija je bila solidan, sredli smo se i sa našim prijateljima iz Južnoafričke republike, nismo se videli od 2014. Godine.

Mažoret sportom mogu da se bave devojčice al i dečaci. Prema rečima Irine Bogdanović najbolje je da deca počnu da se bave od najranijeg uzrasta, jer je sport veoma zahtevan, ali i interesntan. Trenutno u klubu ima 15 – članica, koje treniraju dva puta nedeljno.

Imamo puno nastupa, festivalskog tipa, da se pohvalimo da smo manifestaciju Radost Evrope otvorili i ove godine, kosle korine održana je po 53 put i učestvovalo je 15 zemalja. Mi smo izveli oko 30 devojčica i bilo je zaista magično. Sada krećemo u nove koreografije i pripremamo se za maj mesec i novo Državno prvenstvo.

Pančevačke lavice učestvovale su na mnogim manifestacijama koje su održane ove godine kako u Pančevu tako i širom zemlje. Do kraja godine ne očekuje ih mnog nastupa. Irina Bogdanović poziva zainteresovane da im se jave kako bi počeli da se bave veoma interesantnim mažoret sportom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena