Yunet
 

Sport

Velika međunarodna trka u Ćupriji: Tri medalje za AK „Dinamo“ Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. oktobar 2022. • 08:18 •

Velika međunarodna trka u Ćupriji: Tri medalje za AK „Dinamo“ Pančevo

Velika 77.Ulična trka u Ćupriji održana je u sredu 12.10.2022.god. Trka je bila po tradiciji međunarodna i jedna od najjačih uličnih trka u regionu.

AK,,Dinamo“ Pančevo nastupio je sa tri takmičarki i osvojene su tri medalje.

Ksenija Mrkela je nastupila u konkurenciji mlađih pionira na 600m i po tradiciji osvojila 1.mesto i zlatnu medalju. Po ko zna koji put Ksenija iako godinu dana mlađa od svojih protivnika pokazuje svoj raskošni talenat. Inponuje njena samouverenost i pobednički mentalitet. I ponovo nećemo pričati da li je ona ta atletičarka koja će nadmašiti sve najbolje atletičarke Pančeva jer je još uvek toliko mlada da je nerealno pričati šta će se dogoditi u seniorskom uzrastu što je jedino relevantno. Za sada je na pravom putu i neka samo tako nastavi.

Dunja Atanacković je nastupila u konkurenciji starijih pionira na 900m i osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju. O Dunji smo govorili da je tek godinu dana u ozbiljnijem trenažnom procesu pa se od nje tek očekuju ozbiljniji rezultati.

Sanja Marić je nastupila u glavnoj trci takmičenja u konkurenciji mlađih juniorki na 1500m i osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju. Sanji je ovo prvi nastup posle reprezentatinvog nastupa u Italiji na 5000m na kojoj je doživela pad. Ona je posle kraćeg perioda oporavka počela intenzivne pripreme za kros Srbije. Na trku smo otišli iz punog treninga što se videlo i po njenom trčanju. Celu trku istrčala je u jednom ritmu. Mislim da su njeni kvaliteti mnogo veći od onoga što trenutno pokazuje na takmičenjima. Jako verujem u Sanju i samo je pitanje trenutka kada će se pokazati da je ona najbolja mlada atletičarka Srbije u trčanju na srednjim i dužim stazama.

AK,, Dinamo“ Pančevo već 13. oktobra nastupa na Uličnoj trci u Požarevcu a 16. oktobra u Beogradu. Nadamo se dobrim nastupima naših atletičara koji vredno treniraju u uslovima koji nisu baš najidealniji a daleko lošijim od svojih protivnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena