Yunet
 

Sport

Železničar sutra dočekuje Novi Sad u Kupu Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. oktobar 2022. • 16:04 •

Železničar sutra dočekuje Novi Sad u Kupu Srbije

Uporedo sa velikim ambicijama u prvenstvu, fudbaleri Železničara žele što dalje da doguraju I u Kupu Srbije. Izabranici Tomislava Sivića, sutra u šesnaestini finala u Pančevu od 14.30 dočekuju ekipu Novog Sada, protiv koje su već igrali ove sezone i pobedili u gostima.

Istina, od tada su se obe ekipe dobro pojačale, promenile trenere, tako da se očekuje mnogo zanimljiviji duel.

– Iza nas je jako težak period, ali isto nas očekuje i narednih dana. Od pet utakmica, tri smo odigrali na strani i sve tri su završene remijem 0:0. Derbi protiv IMT-a je opravdao očekivanja. Dobro je što nismo primili gol, ali je loše što nismo uspeli ni da ga postignemo. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali više od igre, da smo bili bolji rival na terenu. U nastavku smo morali malo da menjamo, što zbog bolesti igrača, što zbog činjenice da neki momci nisu prošli pripreme – rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.

Ostaje žal kod fudbalera Železničara što se nisu vratili sa sva tri boda u Pančevo,ali vremena za priču šta je moglo da bude nema.

-Kada se sve sabere, mislim da je bod korektan rezultat. Mi u svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, pa će tako biti i u narednim duelima. Želimo da prođemo u narednu rundu Kupa Srbije, mada protiv probuđenog Novog Sada neće biti lako. Moramo jako da odigramo i protiv Vršca, ali i da pazimo kako ćemo da rotiramo igrače, jer nas potom već u sredu, 26. oktobra, očekuje i odložena utakmica sa šabačkom Mačvom. Nadamo se najboljem, jer momci rade dobro. Samo nam malo nedostaje da dođemo u fazu da pobeđujemo u seriji, a verujem da će se i to uskoro dogoditi – rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.

Duel proriv Novog Sada jedva čeka I jedan od najboljih igrača Železničara, Marko Jovanović:

– Derbi sa IMT-om bio je jako težak i zahtevan duel. Idemo dalje, očekuju nas velika iskušenja, ali želimo da pokažemo kvalitet. Kup je specifično takmičenje, nema popravnog, ali verujem u moju ekipu i u prolaz u narednu rundu. Važno nam je da povežemo nekoliko pobeda i da na kraju ostvarimo zacrtani cilj i plasiramo se u elitu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena