Yunet
 

Sport

Atletika: Ekipno zlato za Mojsu na prvenstvu Srbije u krosu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. oktobar 2022. • 19:20 •

Atletika: Ekipno zlato za Mojsu na prvenstvu Srbije u krosu

Više od 300 takmičara iz 35 srpskih atletskih klubova učestvovalo je na Klisi na Prvenstvu Srbije u atletici, a Boris Mojsa iz Opova osvojio je zlatnu medalju.

Na pripremljenoj stazi na stadionu FK Borac Klisa u tehničkoj organizaciji AK Borac sa Klise, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu za sve starosne kategorije.

U pojedinačnoj konkurenciji Opovčanin, Boris Mojsa je u starijoj juniorskoj konkurenciji na stazi dugačkoj 6.000 metara bio šesti, dok je sa Crvenom Zvezdom za koju nastupa, osvojio šampionsku titulu u starijoj juniorskoj kategoriji.

O nastupu Borisa Mojse i njegovom dosadašnjem angažmanu u Crvenoj Zvezdi, za Glas Opova govorio je trener Desimir Gajić.

„Želeo bih pre svega da se osvrnem na proteklu sezonu gde su moja očekivanja bila mnogo veća, ali naravno, uvek se dešavaju nepredviđene situacije i mišljenja sam da planiranje treba sprovoditi kvartalno i temeljno. Mišljenja sam da se od Borisa Mojse može očekivati mnogo, ali dosta stvari zavisi samo od njega što se tiče organizacije, zdravstvenog stanja, školovanja. Ja kao trener mogu mnogo da mu ponudim i da od njega napravim dobrog 800-metraša, ali kontinuitet u trenažnom procesu je veoma bitan i od toga zavisi napredak. Od Borisa očekujem da, za početak (ove sezone), uđe zdrav i bez povredica koje su nas poremetile, a onda će i rezultat doći. Kao što sam i naveo, planovi su, da u dvorani spustimo lični rekord na 400m, a onda ćemo praviti dalje planove. Još jednom da kažem da je Boris sjajan momak, ambiciozan i preduzimljiv, i ja sam mišljenja da će se o ovom momku tek pričati“, poručio je Gajić.

Foto: Glas Opova

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad