Yunet
 

Sport

Opštinska liga: Osam golova, „Tempu“ bod u Dubovcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. oktobar 2022. • 19:40 •

Opštinska liga: Osam golova, „Tempu“ bod u Dubovcu

Nakon pobede nad Sakuljanima u 3. kolu, Jedinstvo je napravilo još jedno iznenađenje odigravši nerešeno sa Sefkerincima.

JEDINSTVO (Dubovac) – TEMPO (Sefkerin) 4:4 (1:2); Nesvakidašnja utakmica odigrana je u Dubovcu. Na utakmici je postignuto osam golova i svih osam iz prekida, od toga pet iz slobodnih udaraca. Pogođene su tri prečke i dve stative.

Tempo je bio favorit u ovoj utakmici i bodovi su mu bili preko potrebni za očuvanje deobe prvog mesta sa sakulskim Borcem, dok su domaćini verovali da mogu do još jednog iznenađenja na svom terenu.

U 29. minutu igrač Jedinstva, Miloš Đorđević maestralno izvodi korner i pogađa za 1:0. Tempo je pokušavao u nekoliko navrata da uzvrati, ali bez uspeha. U 40. minutu Sefkerinci izvode skraćeni korner, lopta je išla na prvu stativu na koju natrčava Uroš Mladenović i zakucava je u mrežu golmana Menjharta. U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena dosuđen je slobodan udarac za Tempo na 25 metara od gola Jedinstva. Loptu je namestio Mališa Cvetković i milimetarski precizno smestio uz desnu stativu gola domaćih.

Svi na stadionu su očekivali da Tempo zaigra mnogo bolje u drugom poluvremenu i rutinski završi utakmicu. Početkom drugog dela, domaći opet pogađaju stativu gola golmana Janjića. U 57. minutu sudija je jednu sumnjivu loptu koja je izašla van granica igrališta dosudio kao gol-aut. Na proteste domaćina, igrači Tempa u skladu sa ferplej ponašanjem vraćaju je u korner. Nakon izvedenog kornera na prvoj stativi našao se Konstantinović i poravnao rezultat na 2:2. Gosti se još nisu osvestili od primljenog gola usledio je novi šok. Slobodan udarac sa 30 metara izvodi Miloš Đorđević i pogađa suprotne rašlje golmana Janjića za ponovno vođsvo domaćih od 3:2.

Tempo uzvraća preko Jakovljevića ali lopta sa 20-tak metara pogađa gornji deo prečke. U 69. minutu danas centralna figura meča Miloš Đorđević izvodi slobodan udarac sa 25 metara iskosa sa desne strane i razantnim udarcem pod prečku povećava prednost na 4:2. Ubrzo trener Tempa menja kompletan vezni red i igra Tempa počinje da liči na nesto. Ređaju se napadi ali napadači ne uspevaju da postignu gol.

Domaći su se povukli i svoju šansu tražili iz kontra napada i u 76. minutu umalo da Đorđević postigne i četvrti gol na utakmici ali se na putu lopti ka golu isprečila prečka. U 80.minutu dosuđen je faul za Tempo na nekih 30 metara od gola Jedinstva. Loptu je nametio Uroš Mladenović i pogodio same rašlje za kakvu takvu nadu da Sefkerinci mogu do povoljnog rezultata. Dva minuta kasnije domaći igrač strelac drugog gola Konstantinović dobija drugi žuti odnosno crveni karton. U 84. minutu još jedan faul za Tempo ovoga puta na 35 metara od gola Manjharta. Ovoga puta loptu je namestio Nikola Arsić i poslao pravu bombu u rašlje domaćih za izjednačenje.

Sefkerinci su pokušali da dođu do preokreta. Za to su imali neverovatna dva zicera u zaustavnom vremenu. Prvo Zvonko Jakovljević izlazi sam pred golmana i kada su svi videli loptu u golu, Menjhart nogom brani šut, na odbijenu loptu natrčava Mladenović i sa nekih osam metara šutira pored gola. Sa druge strane Đorđević izvodi slobodan udarac ali lopta pogađa prečku. Ubrzo je sudija odsvirao kraj ove izuzetno sadržajne utakmice za poslednji rang takmičenja.

Tempo sada zaostaje dva boda za Borcem iz Sakula pred poslednje jesenje kolo kada će u Glogonju ugostiti Borac iz Pločice.

TEMPO: Janjić, Janković (od 65.minuta Krueziju), Cvetković, Arsić, Simeon, Stanisavljević, Jaćimovski (od 77. minuta Jovanov), Bursać (od 69. minuta Živkov), Jakovljević, Mladenović i Radomirović (od 75. minuta Romanov).

Rezultati 8. kola: Borac (S) – Slavia 5:2; Voja Gačić – Kolonija 4:1; Jedinstvo – tempo 4:4; Borac (P) – Vojvodina 1:2; Pobeda – slobodan tim.

Tabela: 1. Borac (S) (18); 2. Tempo (16); 3. Voja Gačić (15); 4. Kolonija (12); 5. Vojvodina (12); 6. Jedinstvo (10); 7. Slavia (9); 8. Borac (P) (3); 9. Pobeda (0).

Foto: Glas Opova

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad