Yunet
 

Sport

Uspeh košarkaša, odbojkaša i rukometaša iz Kovina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. oktobar 2022. • 20:56 •

Uspeh košarkaša, odbojkaša i rukometaša iz Kovina

Prošlog vikenda, tri kluba s teritorije opštine Kovin – Košarkaški klub Radnički, Odbojkaški klub Bavanište i Muški rukometni klub Radnički, zabeležili su pobede na gostovanjima.

Seriju pobeda otvorili su u petak uveče košarkaši KK Radničkog iz Kovina, pošto su u Apatinu, u četvrtom kolu Prve srpske lige Sever – Grupa A, savladali domaći Dunav 2014 sa 75:53. Najefikasniji u trećoj uzastopnoj pobedi Kovinaca bio je Marko Bogdanović sa 24 poena. KK Radnički je u prva četiri kola zabeležio tri pobede i jedan poraz i sa 7 bodova deli drugu poziciju na tabeli sa Slovenom i Topolom. U 5. kolu, u nedelju, u Kovinu će gostovati ekipa Vrbasa.

Nakon poraza na otvaranju sezone, odbojkaši OK Bavanište su u drugom kolu Druge lige Sever u subotu u Zrenjaninu pobedili domaći OK Proleter sa 3:2 u setovima. Do prve pobede ove sezone, Bavanište je došlo posle preokreta, s obzirom na to da je OK Proleter dobio prva dva seta i poveo sa 2:0. Naredni protivnik odbojkaša Bavaništa je Banat iz Vršca, utakmica će biti odigrana u Kovinu u subotu od 18 časova.

U 5. kolu Treće lige Sever – grupa Istok, rukometaši Radničkog iz Kovina savladali su u nedelju u Elemiru ekipu Naftagasa sa 37:32. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vanja Mirković sa 14 golova. RK Radnički iz Kovina je u dosadašnjem delu prvenstva zabeležio dve pobede i dva poraza i četvrti je na tabeli sa 4 boda (koliko ima i vršačka Mladost, ali sa utakmicom manje). Do kraja prvog dela sezone, Kovince očekuje još gostovanje u Umčarima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena