Yunet
 

Sport

Železničar u sredu (14.00) dočekuje Mačvu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. oktobar 2022. • 13:37 •

Železničar u sredu (14.00) dočekuje Mačvu

U odloženoj utakmici 11. kola Prve lige Srbije, fudbaleri Železničara, sutra na domaćem terenu od 14.00 časova dočekuju Mačvu, trenutno jedanaestoplasiru ekipu na tabeli. Svesni su izabranici Tomislava Sivića da će samo pobedom zadržati korak za vodećim IMT-om i Grafičarom, zato se o drugom ishodu, osim o pobedi i ne razmišlja.
Železničar od dolaska Sivića igra izuzetno dobro, što se videlo i na poslednjih nekoliko utakmica, zato sutra i slovi za favorita protiv Mačeve, ipak to mora da dokaže i na terenu.
– Idemo korak po korak. Svaka naredna utakmica nam je najvažnija. Odlično smo se spremili za prethodni duel protiv OFK Vršca, mogli smo da trijumfujemo i ubedljivije, a na kraju smo bili srećni što nismo primili gol. Sve je to fudbal – rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Osvrnuo se potom šef struke Pančevaca i na odložen duel sa Mačvom, koji može da bude i prekretnica za Železničar.

-Očekuje nas megdan sa Šapčanima. Mačva je izuzetno dobar protivnik sa izvanrednim pojedincima. Ta utakmica je za nas još jedno „finale Lige šampiona”. Moramo da uđemo skoncentrisani hiljadu odsto i da ostvarimo još jednu pobedu. Istina je, neki rezultati nam idu na ruku, ali smo fokusirani samo na svoj rad. Nema lakih protivnika u ligi i ni u jedan meč nećemo ući opušteno. Pred našim navijačima očekujem još jednu pobedu – istakao je šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić.
Optimista je i jedna od najboljih igrača Pančevaca, Marko Konatar. Svestan je mladi fudbaler da je pred ekipom veliki izazov i da svaki meč njegov tim mora da dobije, jer za plasman u elitno takmičenje i ne može drugačije.

-Odlična utakmica je iza nas. Naš stručni štab je dobro analizirao rivala, a rezultat protiv Vrščana mogao je da bude i mnogo ubedljiviji. Ipak, dobro je i ovako. Pobeda je najbitnija, bodovi se pišu. Mislim da idemo u pravom smeru, rastemo kao tim iz kola u kolo, naš cilj je da povežemo nekoliko pobeda i da ovaj prvi deo šampionata završimo u vrhu tabele. Pred nama je još jedan težak duel. Mačva je sjajna ekipa, ali mi ćemo dati sve od sebe kako bi pred našim navijačima ostvarili novu pobedu – rekao je Marko Konatar.
Železničar je trenutno četvrti na tabeli i iz 14 utakmica ima 25 bodova, koliko ima Inđija sa utakmicom više. Ukoliko pobede sutra Mačvu, izabranici Tomislava Sivića, približiće se Grafičaru koji je na drugom mestu sa 31 bodom iz 15 utakmica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena