Yunet
 

Sport

KK „Agros basket“  iz Opova spremo dočekuje početak lige

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. oktobar 2022. • 20:35 •

KK „Agros basket“  iz Opova spremo dočekuje početak lige

Devojčice iz Košarkaškog klub „Agros basket“ iz Opova počinju predstojećeg vikenda takmičenje u košarkaškoj ligi Beograda. Ovaj klub iz Opova takmiči se u konkurenciji mlađih pionirki i pionira.

Devojčice osnovno školskog uzrasta iz Opova pripremaju se za početak nove sezone u košarkaškoj ligi Beograda. Prema rečima trenera Marka Habaneka, ne očekuju velike rezultate u ovoj sezoni jer su najmađi tim u ligi. Ipak na terenu će se potruditi da igraju što bolju košarku.

Trenutno u našem klubu ima oko 100 devojčica i treniraju u Perlezu, Sefkerinu, Opovu i Barandi. Takmičimo se sa dve ekipe, to su pionirke i mlađe pionirke u košarkaškoj ligi Beograda koja počinje za vikend utakmicom protiv Mladenovca na našem terenu. U našoj grupi ima 8 timova, nadamo se prolasku iz grupe i što boljem plasmanu jer smo trenutno najmlađi u ligi. – istakao je Marko Habanek – trener KK „Agros basket“ Opovo.

Prema rečima Marka Habaneka u Opovu vlada veliko interesovanje za bavljenje sportom.

Opovo je poprilično organizovano kada govorimo o sportu. Imamo i atletiku i rukomet i odbojku i košarku i dvae škole fudbala, tako da deca imaju mogućnost da biraju sport. Sport je poprilično važan ra razvoj deteta, za sticanje radnih navika, autoriteta, da se osamostale i putuje i roditelji koriste tu mogućnost jer su škole svih sportova pune u našim salama.

Tokom leta devojčice iz kluba Agros basket su sa svojim drugovima iz košarkaškog kluba Opovo 99 boravili u Osečini gde su se pripremali za predstojeću sezonu. Košarkaški klub Agros basket podržava i lokalna samouprava, što im je veoma značajno naglašava Habanek. Utakmica prvog kog Košarkaške lige Beograda između ekipe Agros basketa iz Opova i ekipe Mladenovca igra se u subotu u Osnovnoj školi u Opovu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena