Yunet
 

Sport

Streljaštvo: Međunarodni memorijalni turnir “Ištvan Poljanac“ 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. oktobar 2022. • 10:09 •

Streljaštvo: Međunarodni memorijalni turnir “Ištvan Poljanac“ 

Proteklog vikenda je u Beogradu održan osmi Međunarodni Memorijalni turnir“Ištvan Poljanac“vazdušnom puškom i pištoljem , sa 128 učesnika iz šest zemalja.

Nastupala su i četiri takmičara iz Streljačke družine“Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac je postao apsolutni pobednik turnira puškom, obzirom da je osvojio sve tri moguće zlatne medalje tokom dva dana takmičenja a osvojio je i četiri robne nagrade od svetskog proizvođača sportske opreme firme Walther. Prvog dana takmičenja, Aleksa je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom sa rezultatom od 621,6 krugova, što bio i najviši rezultat prvog dana i sa kojim se Aleksa plasirao u Finalu osam najboljih seniora na prvu poziciju . Vodio je svo vreme finalnog meča i osvojio i zlatnu medalju u konkurenciji seniora. Drugog dana takmičenja svih seniora, Aleksa je u osnovnom meču bio drugi sa 620.0 krugova,ali je u finalu seniora vodio od samog početka i završio na prvom mestu i osvojio i treću moguću zlatnu medalju.

Aleksina mlađa sestra Iva Rakonjac je takođe bila veoma uspešna , oborila je svoj lični rekord u gađanju puškom i oba dana se plasirala u finale seniorki. Prvoga dana je osvojila peto mesto sa 619,5 krugova puškom u kategoriji juniorki a u finalu seniorki je završila kao sedma. Drugoga dana se u opštoj seniorskoj konkurenciji plasirala u finale osam najboljih seniorki na petoj poziciji sa rezultatom od 620,2 kruga i ponovo oborila lični rekord. U žestokoj borbi u finalu, osvojila je peto mesto, mada joj je za osvajanje medalje nedostajao samo 0,1 krug. Iva je iz razvojnog programa Streljačkog saveza Vojvodine upravo dobila novu vazdušnu pušku Walther LG 400, tako da se mogu od nje očekivati i viši rezultati u narednom periodu.

Marko Ninković je prvog dana takmičenja osojio peto mesto sa 555 krugova u kategoriji juniora pištoljem, i deseto mesto u konkurenciji seniora. Drugog dana je u opštoj konkurenciji seniora pištoljem, sa 560 krugova osvojio deveto mesto i bio na domak finala za pet krugova

Njegov stariji brat Velimir je nastupio sa rezultatima 537 i 549 krugova pištoljem, što je nedovoljno za ulazak u finale.

Ovih četvoro takmičara se spremaju za odlazak na međunarodni turnir“Olimpijske nade“koji će biti održan za dve nedelje u Njitri, a već narednog vikenda će deset takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“ nastupati na međunarodnom turniru “Walther cup“ u Smederevu.

Streljaštvo: Liga pionira Vojvodine

Ognjen Bunčić je osvojio zlatnu medalju puškom a srebrnu pištoljem

Proteklog vikenda je u Staroj Pazovi održano drugo kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem je nastupilo pet takmičara SD“Pančevo 1813“. Ognjen Bunčić je bio najuspešniji sa dve osvojene medalje. Prvo je osvojio zlatnu medalju u kategoriji pionira puškom sa rezultatom od 180 krugova, a kasnije i srebrnu medalju sa 171. krugom vazdušnim pištoljem.

Jovan Kondić je osvojio peto mesto sa 150 krugova pištoljem, i Ana Negovanović je takođe osvojila peto mesto sa 116 krugova pištoljem a deseta je pionirka sa 156 krugova puškom.

Naredno kolo Lige pionira Vojvodine će biti održano za dve nedelje u Sremskoj Mitrovici, a zatim u Zrenjaninu i Kikindi.

Streljaštvo: Prvenstvo Vojvodine za invalide u Vrbasu

Miloš Vidosavljević je ponovo osvojio srebrnu medalju vazdušnim pištoljem

Proteklog vikenda je u Vrbasu održano Prvenstvo Vojvodine za invalide na kojem je pančevac Miloš Vidosavljević ponovo osvojio srebrnu medalju sa 467 krugova vazdušnim pištoljem. Za tri nedelje će biti i Prvenstvo Vojvodine za gluvoneme takmičare koji se pripemaju sa dve ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad