Yunet
 

Sport

Železničar sutra u Pančevu dočekuje Novi Sad

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. novembar 2022. • 12:11 •

Železničar sutra u Pančevu dočekuje Novi Sad

Treći put ove jeseni fudbaleri Železničara odmeriće snage sa ekipom iz Novog Sada. U prvenstvenom duelu Pančevci su slavili na gostovanju sa 1:0, a tada je pobednika odlučio autogol Branislava Miloševića. Mnogo ubedljiviji izabranici Tomislava Sivića bili su na domaćem terenu pre tri nedelje u Kupu Srbije protiv Novosađana. Železničar je pobedio sa 3:0, a golove su postigli Grgić, Zuvić i Đorđević.
U međuvremenu obe ekipe su dodadno popravile formu, tako da nema sumnje da će publika sutra od 13.00 časova uživati u duelu trećeplasiranog Železničara i petoplasiranog Novog Sada.

-Uvek je teško igrati sa istim rivalom u kratkom periodu. Novi Sad je u lepoj seriji pobeda, ali mi se bavimo samo sobom, kao i uvek. Igramo na domaćem terenu dobro, podigli smo nivo, imamo kontrolu nad utakmicom, znamo šta hoćemo – rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Pohvalno je govorio o Novom Sadu Sivić, ipak u sutrašnjem duelu jasno je da ulogu favorita mora da prihvate fudbaleri Železničara.
-Novi Sad ima tim koji je sastavljen od prvoligaških igrača, svakako da respektujemo našeg rivala, ali ne smemo ni previše. Igramo dobar fudbal i na našem terenu mi se pitamo. Nećemo dozvoliti da nas Novi Sad zaustavi u našoj seriji – istako je Tomislav Sivić.
Aleksandar Đorđević bio je strelac nedavno u Kupu Srbije protiv Novog Sada i dobro poznaje sutrašnjeg protivnika. S obzirom da Železničar igra dobro u finišu jesenje sezone, očekuje se da u istom ritmu i nastavi. Zaostatak za vodećim tandemom IMT-om i Grafičarom je samo tri boda, Železničar mora da zadrži korak za njima, a to može samo pobedom protiv Novog Sada.

-U kratkom vremenskom periodu odigraćemo i drugu utakmicu sa Novim Sadom. Biće to sigurno sasvim drugačiji meč, a naši gosti, naročito u poslednje vreme, pokazuju zavidan kvalitet. Ipak, mi smo u dobrom ritmu, u lepoj seriji i verujem da ako odigramo na našem nivou neće biti problem da osvojimo nove bodove – rekao je jedan od najboljih igrača u timu Železničara, Aleksandar Đorđević.
Do kraja sezone Železničar će odigrati još jednu utakmicu u Kupu Srbije protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, dok će u prvenstvu odmeriti snage sa Trajalom u Kruševcu, a 19. novembra završava jesen utakmicom protiv Jedinstva sa Uba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad