Yunet
 

Sport

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović ugostio Božidara Maljkovića prvog čoveka OKS

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. novembar 2022. • 16:07 •

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović ugostio Božidara Maljkovića prvog čoveka OKS

Gradonačelnik grada Pančeva, Aleksandar Stevanović u Gradskoj kući ugostio je predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Božidara Maljkovića, generalnog sekretara OKS-a, Đorđa Višackog i koordinatora za promociju olimpijskih vrednosti OKS, Mirjanu Ivković.
Na sastanku se govorilo o uspešnoj saradnji tokom trajanja Evropske nedelje sporta, kao i o budućim projektima. Predsednik Maljković se zahvalio na uspešno realizovanoj Evropskoj nedelji sporta i tom prilikom je izjavio:
-Grad Pančevo je iznedrio mnoge uspešne sportiste i nije iznenađujuće što nam je saradnja sa predstavnicima grada lako išla tokom pripreme i realizacije Evropske nedelje sporta. Agilnost gradonačelnika Stevanovića u realizaciji ovog projekta me nije iznenadila. Kao i uvek imali smo dobru saradnju. Nadam se da će Pančevo nastaviti sa dobrom tradicijom podrške sportu i sportistima i da će se nastaviti niz dobrih rezultata koji potiču iz ovog grada. Posebno mi je drago što smo posetili ovaj grad dan pre stote godišnjice od osnivanja veslačkog kluba „Tamiš“. Želeo bih da i njima čestitam i poželim uspešan dalji rad u budućnosti – rekao je Maljković.
Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je izneo činjenicu da je u manifestaciji „Sportski izazov“ u okviru Evropske nedelje sporta učestvovalo preko 1000 sugrađana i da je sinergija Sportskog saveza Pančeva, Olimpijskog komiteta Srbije i grada Pančeva rezultirala uspešnom aktivnošću Pančeva u Evropskoj nedelji sporta. Tom prilikom je izjavio:
-Uzimajući u obzir da naš Grad prvi put učestvuje u ovom projektu, zadovoljan sam sprovedenim aktivnostima. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će se broj učesnika povećavati u godinama koje su pred nama. Takođe, želim da istaknem da će Olimpijski komitet Srbije uvek imati sportskog partnera u gradu Pančevu. Saradnja sa Olimpijskim komitetom Srbije pomogla nam je da unapredimo već postojeći sistem sporta u našem Gradu, a našim sugrađanima pružila mogućnost da se upoznaju sa kapacitetima profesionalnog i amaterskog sporta, kao i učešće u raznim besplatnim rekreativnim aktivnostima – rekao je prvi čovek Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad