Yunet
 

Sport

Železničar pobedio Smederevo u prijateljskoj utakmici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. novembar 2022. • 20:16 •

Železničar pobedio Smederevo u prijateljskoj utakmici

U prijateljskoj utakmici Železničar je danas na domaćem terenu savladao Smederevo 1924 sa 2:0 (0:0). Trener Tomislav Sivić odlučio je da šansu pruži uglavnom igračima sa manjom minutažom kako bi se uverio u njihov kvalitet, odnosno na koga može da računa u prolećnom delu sezone.

Već na startu meča šansu je imao Brkić, ali je Jović dobrom intervencijom poslao loptu u korner. Uzvratio je Železničar preko Milosavljeva, međutim rezultat se nije menjao.

Domaći igrači su imali evidentno veći posed lopte, međutim i Smederevci su brzim kontrama pokušavali da ugroze gol Železničara. Ipak, prilike u pogodak nisu realizovali Jovanović i Dimitrijević na jednoj, odnosno Milosavljev i Rajinović na strani domaćih.

Najbolju priliku Smederevci su imali na isteku prvog poluvremena, ali je Filipović sa nekoliko metara šutirao pravo u golmana Železničara.

U nastavku utakmice Tomislav Sivić, napravi je odličnih nekoliko izmena. Posle kornera Aleksandra Đorđevića u 68. minutu, Marko Bačanin je majstorski reagovao i glavom poslao loptu u mrežu Smedereva.

Samo nekoliko minuta kasnije Železničar je duplirao prednost. Bačanin se ovoga puta našao u ulozi asistenta, gol je postigao Gordić, koji se bukvalno prošetao kroz odbranu gostiju.

Mogao je Železničar i do 3:0. Stojanović je izbegao ofsajd zamku, ali je umesto mreže pogodio prečku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad