Yunet
 

Sport

Uroš Janjić iz Sefkerina – najbolji kik bokser

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. decembar 2022. • 18:58 •

Uroš Janjić iz Sefkerina – najbolji kik bokser

Najbolji seniorski kik bokser u kategoriji do 69 kilograma, Uroš Janjić iz Sefkerina, član Kik boks kluba Dragon, osvojio je ponovo zlatnu medalju na Prvenstvu države održanom u Senti, 18. decembra u disciplini borbe kick light.

Nakon prvog dela prvenstva održanog 16. oktobra, gde je sve svoje protivnike deklasirao došao je i drugi deo, odnosno finalni mečevi, kada je sefkerinski šampion Uroš Janjić ponovo dokazao da je najbolji kik bokser u njegovoj kategoriji.

Ovo je bilo poslednje prvenstvo države u ovoj godini i ova zlatna medalja kruna sezone, koja je bila odlična, osvajanjem treće zlatne medalje u tri borilačke discipline : K-1 , Kick light i Ful kontakt.

Posebnu važnost uspeha treba istaći osvajanjem zlatne medalje i pehara na WAKO Evropskom kupu u disciplini borbe Ful kontakt, i srebra na Balkanskom prvenstvu u disciplini Low kick i sve to u ovoj godini takmičarske sezone.

Pod nadzorom stručnih trenera iz kluba i saveza Uroš Janjić je postao odličan borac – reprezentativac seniorske klase sa samo 19 godina i njegovo vreme tek dolazi, a uz to i sve veći sportsko borilački rejting.

Foto: Glas Opova

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena