Yunet
 

Sport

Uspešna sezona za Triatlon klub „Tamiš“ i ove godine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. decembar 2022. • 15:23 •

Uspešna sezona za Triatlon klub „Tamiš“ i ove godine

Triatlon klub Tamiš iz Pančeva proglašen je za najbolji u Srbiji u sezoni 2022. TK Tamiš u sezoni 2022. godine je zahvaljujući uspesima svojih članova najuspešniji u kupu ST ispred beogradskog Sporticusa i TK Dynamic – Novi Sad.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji su bili mlađi pionir Mateja Kajalić, mlađa pionirka Mia Kajalić, kadet Stefan Birka, mlađi junior Bogdan Jelača i stariji junior Luka Gligorić.

Bitno je istaći i plasman Marjana Lukića koji je u apsolutnoj konkurenciji, svi takmičari koji su nastupali na trkama bez obzira na kategoriju, osvojio drugo mesto.

Kup ST je tradicionalno takmičenje koje podrazumeva bodovanje deset najbolje plasiranih takmičara na trkama iz kalendara Srpskog triatlona, ove godine je bilo 10 trka, bodovi se sabiraju na kraju sezone i dobija se plasman u apsolutnoj konkurenciji i svakoj starosnoj kategoriji.

TK Tamiš je već treću godinu zaredom najuspešniji.

U četvrtak 22. decembra u prostorijama Delta Holdinga, u organizaciji Srpskog Triatlona, održana je svečanost proglašenja najuspešnijih takmičara i klubova u takmičenju kup ST za sezonu 2022.

U znak obeležavanja 30 godina zvaničnog triatlonskog takmičenja u Srbiji pokrenuta je “Dvorana Slavnih”. Ideja je da se na svakih pet godina po dvoje zaslužnih sportista ili trenera uvrsti u “Dvoranu Slavnih”.

Čast da bude prvi takmičar u “Dvorani Slavnih” zaslužio je Nenad Jović, nekadašnji takmičar TK Tamiš iz Pančeva i jedan od osnivača kluba koji je bio prvi državni prvak u olimpijskom triatlonu i ostvario značajne rezultate u zemlji i inostranstvu početkom devedesetih godina.

Osim Jovića, u “Dvoranu Slavnih” je uvršten, posthumno, profesor Franjo Fratrić, jedan od pionira triatlona kod nas i najznačajniji čovek na polju razvoja treninga u triatlonu i sportovima izdržljivosti.

foto: Triatlon Klub „Tamiš“ Pančevo/facebook

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena