Yunet
 

Sport

Mihal Šulja vicešampion sarajevskog maratona

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. januar 2023. • 21:43 •

Mihal Šulja vicešampion sarajevskog maratona

Još jedna lepa vest iz atletskog kluba ,, Dinamo“ Pančevo. Naš ultramaratonac Mihal Šulja, jedan od najboljiš svetskih ultramaratonaca, nastupio je danas na maratonu u Sarajevu. Trku je završio kao vicešampion sa rezultatom od 2 sata i 58 minuta. Svi poznavaoci ovog vrhunskog sportiste znaju da je imao jednu izuzetnu neugodnu povredu zbog koje je propustio prvenstvo Evrope u Berlinu i svetsko prvenstvo u Torinu. Na svu sreću povreda je sanirana, treninzi sada napreduju baš kako treba. Pošto je dobio specialnu pozivnicu za ovaj maraton nismo želeli da odbijemo organizatore. Dogovor je bio da maraton trči u jednom ujednačenom ritmu bez prevelikog inteziteta i on je to ispoštovao. Trenutno je na početku bazičnog ciklusa pa nam je sada jedini cilj skupljanje kilometraže. A rezultat i u takvim okolnostima je odličan i gotovo nedostižan za većinu maratonaca u našem regionu.

Nekoliko podataka koji su vredni statističari izvukli za sve maratonce bivše Jugoslavije: Mihal Šulja ima najbolji rezultat svih vremena na 6 sati i 12 sati, drugi rezultat na 24 sata i četvrti rezultat svih vremena na 100km. Kada se uzmu svi rezultati zbirno Mihal Šulja je najbolji ultramaratonac bivše Jugoslavije a trenutno među najboljim na svetskim ranglistama.

Šulju očekuje ove godine svetsko prvenstvo na Tajvanu u trci na 24 sata i sve ćemo podrediti tom takmičenju. Nadamo se plasmanu među osam najboljih a to bi bio veliki podvig.

Zahvalio bih se ovom prilikom sportskim strukturama Pančeva što su Mihala Šulju zbog njegovih rezultata izabrali za najboljeg sportistu Pančeva. To je veliki vetar u leđa za nas ali i odgovornost da opravdamo to zvanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad