Yunet
 

Sport

Više od 50 pehara za najmlađe sportiste Kovina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. januar 2023. • 09:11 •

Više od 50 pehara za najmlađe sportiste Kovina

Više od 100 pehara otišlo je u ruke najboljim sportistima Opštine Kovin. Tradicionalna svečanost proglašenja najboljih u oblasti sporta održana je po 46.put u Centru za kulturu Kovin. Sjajni rezultati u ovoj godini biće podstrek za još bolja postignuća u sledećoj, zaključuju iz Sportskog saveza Kovin koji je organizator ovog događaja.

Tradicionalna svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportisti Kovina održana je 46. put u Centru za kulturu Kovin. Dodeljeno je oko 100 pehara u oblastima perspektivni sportisti i ekipe, najuspešniji seniori, najbolji u školskom sportu, nade, specijalne nagrade, jedan od pehara otišao je u ruke i ekipi za sećanje – nekadašnjim rukometašicama Kovina . Među najboljim sportistima je i ženski KaTa tim Karate kluba “Radnički”.

Najveći uspeh u protekloj godini je srebrna medalja na Državnom prvenstvu u Čačku kada smo izgubile u finalu od ženskog kata tima KK “Roda” iz Beograda – rekla je Selena Đorđević, ženski kata tim KK “Radnički” Kovin.

Uprkos izazovnoj godini za nama, Saša Đorđervić, predsednik Sportskog saveza Opštine Kovin, kaže da su postignuti dobri rezultati, kao i da se u oblasti sporta mnogo uradilo. U toku 2022. godine pokrenute su nove manifestacije i prema njegovim rečima nastaviće se sa daljim unapređenjem sportskog života u ovoj opštini.

Hteo bih da najpre zahvalim lokalnoj samoupravi koja je na pravi način ispratila sport u Opštini Kovin, jer zahvaljujući tome mi nismo osetili tu neku veliku krizu koja je bila aktuelna, a uticala je na finansije mnogih klubova. Rezultati klubova su dobri, bilo je par klubova koji su otišli rang više, što iziskuje dodatne napore da se obezbede sredstva za funkcionisanje klubova i za takmičenja. Osim toga i pojedinci su ostvarili zapažene rezultate kako pojedinačno tako i u školaskom sportu – kazao je Saša Đorđević, predsednik Sportskog saveza Opštine Kovin.

Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, istakao je izuzetnu saradnju sa Opštinom Kovin, koja im je izašla u susret i prilikom mapiranja sportskih objekata.

Na 46. proglašenju najboljih sportista Opštine Kovin, gde je bilo oko 50 nada, videli smo da sport u Kovinu neće imati problema u budućnosti. Sportski savez Opštine Kovin nam je uvek pomagao, kako smo i mi njima – zaključio je Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine.

Saša Đorđević poželeo je svim sportistima da u tekućoj godini postignu još bolje rezultate kako bi ih stavili na još veće muke prilikom odabira najboljih u ovoj oblasti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad