Yunet
 

Sport

Streljaštvo: Kup SS Srbije -B -za mlađe kategorije, 1.kolo 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. januar 2023. • 11:35 •

Streljaštvo: Kup SS Srbije -B -za mlađe kategorije, 1.kolo 

Marko Ninković je prvi mlađi junior pištoljem a Iva Rakonjac je druga mlađa juniorka puškom

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano prvo kolo Kupa SS Srbije po B programu za mlađe kategorije, vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je nastupilo 7 takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“.

Marko Ninković je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 564 kruga u konkurenciji mlađih juniora pištoljem i osvojio 12 bodova za plasman u Finale Kupa, koje će biti održano u martu a nakon tri kola. Tri boda je osvojio i pionir Ognjen Bunčić sa rezultatom od 169 krugova u kategoriji pionira pištoljem.

Iva Rakonjac je osvojila srebrnu medalju u kategoriji mlađih juniorki puškom sa rezultatom od 397 krugova (samo tri devetke) koliko je imala i prvoplasirana devojka, i osvojila je deset bodova za Finale. Nastupili su i mlađi juniori puškom Nemanja Đorđević sa rezltatima od 556, i kadeti Ognjen Lukić sa 535 i Ognjen Bunčić sa 531 krug, ali nedovoljno za osvajanje bodova. Nastupili su i pioniri puškom sa 169 krugova Ognjen Bunčić i sa 167 krugova Ana Negovanović.

Šansu za osvajanje bodova će imati u narednim kolima u Smederevu i Nišu, a već narednog vikenda će nastupiti na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena