Yunet
 

Sport

DIREKTOR GRAFIČARA PONOSAN: Naš cilj je razvoj mladih igrača, transfer Falua je potvrda da smo na pravom putu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. januar 2023. • 12:54 •

DIREKTOR GRAFIČARA PONOSAN: Naš cilj je razvoj mladih igrača, transfer Falua je potvrda da smo na pravom putu

Generalni direktor RFK Grafičar, Nikola Ristanović, i sportski direktor Dušan Anđelković, posetili su Fol Falua u Remsu i na uspešan način priveli kraju najveći transfer u istoriji tima sa Senjaka.

Fudbaler Grafičara Fall Fallou je ovih dana prešao iz naših redova u Stad de Reims iz Francuske, na šta smo svi ponosni„, kaže Ristanović i nastavlja.

Mnogi klubovi i skauti su pratili unazad par meseci našeg, sada već bivšeg, igrača. Bilo je dosta upita o njegovom statusu i zahteva za potencijalne transfere. Međutim, sve se ubrzalo nakon turneje Grafičara u Austriji. Odmah posle utakmice sa Liferingom krenulu su da se dešavaju konkretne stvari, a najbrži i najkonkretniji bio je upravo Reims.“

Generalni direktor Grafičara ističe ponos zbog istorisjskog, prvog transfera nekog igrača iz Prve Lige Srbije u neki od klubova iz “liga petice”.

Falua odlikuje mnogo kvaliteta. Pre svega to je tehnika i fizička građa. Kontakt sa loptom, skok igra, osećaj za fudbal. Sve to vrlo lako upada u oči posle par minuta gledanja bilo koje njegove utakmice. Fall Fallou je zaista izvanredan fudbaler i pravo blago koje je naš klub imao.
Kao klub čiji je osnovni cilj razvoj mladih igrača Grafičar je ovim mnogo dobio. Ovaj transfer je pokazatelj da se dobro radi. A najviše će značiti za budućnost, otvaraju nam se nova vrata i poznanstva, postajemo prepoznatljivi kao klub u čijim se redovima nalaze mladi i kvalitetni igrači, a sigurno ce uticati na imidž kluba i verujem da će mnogi igrači nakon ovoga želeti da budu deo našeg kolektiva.“

Godinama unazad Grafičar se profilisao kao najbolja sredina za razvoj mladih igrača. Ristanović naglašava da će se truditi zajedno sa svojim saradnicima da tako bude i ubuduće.


Sigurno da kod nas ima jos igrača koji mogu da igraju na najvišem nivou. Ima mnogo mladih reprezentativaca koji su na ustupanju iz Crvene zvezde, zatim tu je Filip Vasiljević kao mladi reprezentativac naše zemlje, Milorad Stajić koji je prosao omladinsku školu Bazela, Dankan McKenzie U-20 reprezentativac Jamajke i drugi. Videćemo, ovo će sigurno biti veliki podstrek za njih da nastave da treniraju i budu još bolji u nastavku sezone„.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad