Yunet
 

Sport

Fudbaleri Železničara u dobrom raspoloženju rade u Antaliji, kapiten Simčević ističe: Želimo da uđemo u istoriju pančevačkog fudbala

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. januar 2023. • 10:56 •

Fudbaleri Železničara u dobrom raspoloženju rade u Antaliji, kapiten Simčević ističe: Želimo da uđemo u istoriju pančevačkog fudbala

U dobrom raspoloženju fudbaleri Železničara rade ovih dana u sunčanoj Antaliji. Izabranici Tomislava Sivića spremaju se za najvažnijih šest meseci, odnosno prolećni deo sezone, koji može da im donese istorijski uspeh, plasman u elitni rang takmičenja.
Za sada se sve odvija po planu, juče su Pančevci radili u teretani, a danas su ponovo izašli na travnati teren.
Železničar je već odigrao jednu prijateljsku utakmicu protiv ekipe iz Uzbekistana, bilo je nerešeno 1:1, a gol za Pančevce do je Đorđe Šušnjar.
Jedan od najboljih na terenu u tom duelu bio je i kapiten Aleksandar Simčević, od koga će mnogo toga zavisiti i u prolećnom delu sezone.

-Zahvalio bih se upravi kluba jer su nam obezbedili vrhunske uslove za pripreme. Antalija je pravo mesto za to, jer ima mnogo ekipa, pa u kontrolnim mečevima možemo da proverimo trenutnu formu. Cilj je jasan, svi zajedno želimo plasman u Superligu i sve misli su usmerene u tom pravcu. Najvažnije je da svi budemo zdravi, to je preduslov za dobre rezultate. Šef stručnog štaba Tomislav Sivić ima ogromno iskustvo i sigurno zna kako se dolazi do željenog cilja – istakao je Aleksandar Simčević, kapiten Železničara.
Koliko su ozbiljni u nameri Pančevci da se plasiraju u elitni rang takmičenja dovoljno govri i to da je uprava kluba angažovala i vrsnog kondicionog trenera, koji je nekada radio u Čukaričkom, Milovana Kneževića.
-Dolaskom kondicionog trenera Milovana Kneževića i taj jako bitan segment pripreme igrača podignut je na viši nivo. Dobro je i to što se ekipa nije mnogo promenila u polusezoni, a svi momci koji su došli do romsu prihvaćeni i svi zajedno radimo punom parom. Mi stariji, držimo sve pod kontrolom i mislim da je atmosfera zaista dobra.
Nada se kapiten Železničara da će imena ove generacije ostati upusana zlatnim slovima u istoriji pančevačkog fudbala.
-Pripreme mi ne padaju teško. Kada počne da bude teško, prestaću da igram fudbal. Da ne verujem u naš cilj ne bih ni igrao. Svi u ekipi maštamo i želimo da ostvarimo direktan plasman u Superligu, da budemo deo istorije Železničara i naša imena zlatnim slovima upišemo u fudbalske almanahe kao generacija koja je uspela da Pančevu po prvi put donese fudbalskog člana elite – zaključio je Simčević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena