Yunet
 

Sport

Svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA; Nikolić: Ulazimo u istoriju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. februar 2023. • 20:42 •

Svečano otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA; Nikolić: Ulazimo u istoriju

FOTO: Tanjug

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je otvoreno večeras u beogradskoj Štark areni.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić pozdravio je prisutne u „Štark areni“ i rekao da su pre 10 godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali veliki snove koji su sada postali java.

„Ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi“, izjavio je Luka Nikolić.

Ceremoni otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu sa jasnom porukom: „Neka bolji pobedi“.

„Kada se pogleda koje su države bile domaćini prethodnih Svetskih prvenstva, shvatamo da nam je ukazano veliko poverenje. Srbija je u prošlih 10 godina bila domaćin spektakularnih šampionata u gotovo svim sportovima. Bili smo svedoci velikih duela i obaranja rekorda, siguran sam da ćemo i narednih dana učestvovati u uzbudljivim borbama“, rekao je Gajić.
Verujem da će Beograd ostati u lepim sećanjima takmičarima, njihovim timovima i navijačima koji dolaze iz celog sveta, dodao je on.

„MMA je danas jedan od najatraktivnijih sportova, moderan borilački sport koji je kombinacija mnogih borilačkih stilova. Svi ljubitelji sporta su doborodošli da narednih dana dođu u Arenu i uživaju u spektaklu“, zaključio je Gajić.

Obratio se i predsednik Svetske federacije „BRAVE“ Kerit Braun, koji je istakao da MMA ima svetlu budućnost.

„Moramo da gradimo ovaj sport jer se stvari menjaju. Svi sportistima želim puno sreće. Nama je želja MMA bude prepoznat kao bitan sport u svetu. Takođe želimo da inspirišemo naredne generacije da urade nešto što se čini nemoguće“, izjavio je Braun.

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević.

Prve borbe počinju sutra od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad