Yunet
 

Sport

Železničar spreman za Grafičar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. februar 2023. • 11:10 •

Železničar spreman za Grafičar

Pred fudbalerima Železničara sutra je veliki derbi. Na startu prolećnog dela sezone izabranici Tomislava Sivića igraju u gostima od 13.00 časova iza južne tribine najvećeg srpskog stadiona „Rajko Mitić“ protiv Grafičara. Koliko je ova utakmica bitna, dovoljno govori i to da je Fudbalski savez Srbije delegirao najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića.
Posle dva meseca pauze, počinje i prvenstvena trka u Prvoj ligi, a svakako najzanimljivija borba vodiće se za ulazak u elitni rang takmičenja. Uz prvoplasirani IMT, najveći kandidati za ulazak u superligaško društvo su upravo Železničar i Grafičar.

-Svesni smo obaveza koje su pred nama da bismo došli do cilja. Prva utakmica je možda i najteža, ali smo spremni. Ovo je prilika da vidimo gde smo, uradili smo odličan posao, sjajno smo se pojačali, ali sve to treba da se potvrdi na terenu, protiv jedne odlične ekipe Grafičara. Ipak, ima posle toga još mnogo utakmica, a svaka će nam biti finale – istakao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Kapiten Pančevaca Mladen Živković, pohvalio je saigrače na dobro odrađenim pripremama. Ipak, pravo stanje ekipe biće poznato u najtežnoj utakmici prvenstva protiv Grafičara.

-Odradili smo izuzetno kvalitetno ceo pripremni period. Svi igrači su pokazali profesionalnost i posvećenost radu, a kada je tako, onda je optimizam još i veći. Siguran sam da mi ovakvi kakvi smo sa atmosferom kakvu imamo, da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve i i plasirati se u superligaško društvo. Neko bi pomislio da je lako i jednostavno, međutim kada imate velike ciljeve nije ih lako ispuniti. Svaki šraf, svaki član našeg kluba mora da bude maksimalno posvećen, a mi to i jesmo. Optimista sam i željno iščekujemo utakmicu protiv Grafičara. Pripreme i prijateljske utakmice su jedno, a prvenstvo nešto sasvim drgo. Jedva čekamo da sezone počne – jasan je bio Živković.

Prvo mesto na tabeli zauzima IMT sa 43 boda, dok drugoplasirani i trećeplasirani Grafičar i Železničar imaju po 37 bodova, na četvrtom mestu je Radnički iz Sremske Mitrovice sa 29 bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena