Yunet
 

Sport

Izabrani najbolji sportisti Opova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. mart 2023. • 09:27 •

Izabrani najbolji sportisti Opova

Na nedavno održanom izboru za najbolje sportiste u opštini Opovo za najboljeg sportskog stručnjaka izabran je Nemanja Stojanović, trener atletičar Kluba Spartak iz Opova. I u pojedinčanim kategorijama ateltičari Spartaka su osvojili nagrade na ovom izboru, dok je ženska ekipa proglašena za najbolju.

Tradicinalno svake godine se u velikoj sali Doma kulture u Opovu organizuje izbor za najbolje sportiste iz ove južnobanatske opštine, a sve to u organizaciji Sportskog saveza opštine Opovo. Klub koji je osvojio najveći broj nagrada jeste Atletski klub Spatak, čiji je trener Nemanja Stojanović proglašen i za najboljeg sportskog stručnjaka. On je veoma ponosan na svoj uspeh, ali i na uspeh svojih atletičara, koji su obeležili prošlu sportsku godinu.

Ja sam progalašen za najboljeg stručnjaka u opštini Opovo. Što se tiče mojih takmičara Filip Poledica je proglaše za sportsku nadu i od njega se puno očekuje u narednom periodu. On je mlađi pionir i ima još dve godine da se takmiči u toj kategoriji, a takmiči se u sprinterskim disciplinama i na srednjim stazama. Ivona Stamenovićje progalšena ja najbolju mlađu pionirku I osvojila je nagrade u višeboju, gde je bila druga na prvenstvu Srbije. Naša ženska ekipa je proglašena najboljom u opštini, devojke u trčale, 4×100 štafetu na SOŠOV u Zrenjninu su bile druge. – istakao je Nemanja Stojanović – Atletski klub „Spartak“ Opovo.

Mlade atletičare uskoro očekuju takmičenja u školskom sportu. Prvo na nivou opštine, a potom i okružno, kaže Nemanja Stojanović.

Nastavnici fizičkog planiramo da krajem meseca organizujemo školsko takmičenje uatletici. Najbolji sa ovog takmičenja plasiraće se na okružno koje će biti održano u Vršcu ili Pančevu 6. aprila. – rekao je Stojanović.

Sa lepim vremenom i atletičari kluba Spartak će trenirati na stazi u okviru Sportskog centra, gde će se pripremati i za kros koji će biti održan tokom maja, kada se budu obeležavali dani opštine Opovo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad