Yunet
 

Sport

„Železničar” optimistično u meč s „Radničkim”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2023. • 15:27 •

„Železničar” optimistično u meč s „Radničkim”

Pred fudbalerima Železničara je novi izazov. Izabranici Tomislava Sivića u četvrtak od 15.00 časova na domaćem terenu dočekuju šestoplasirani tim Prve lige Radnički iz Sremske Mitrovice.

Posle kiksa u Gornjem Milanovcu protiv Metalca, Pančevci žele da se vrate na pravi put i uspešan niz nastave na domaćem terenu. Do sada je stadion Železničara bio neosvojiva tvrđava, pa u klubu veruju da će tako ostati i posle duela sa ekipom iz Sremske Mitrovice.

-Nismo zadovoljni porazom od Metalca, s obzirom da smo pre toga vezali četiri pobede. Dobro je što je nova utakmica odmah došla, imamo priliku za popravni. Radnički je kvalitetna ekipa, videli smo to iz minulih mečeva. Malo golova primaju. Spremno dočekujemo utakmicu, želimo da se vratimo na taj pobednički kolosek. Jedva čekamo da meč počne – rekao je Saša Tomanović, novajlija u timu Železničara.

Osvrnuo se potom iskusni defanzivac i na adaptaciju na novu sredinu, a nije mu dugo trebalo da se uklopi u sistem rada Tomislava Sivića.

-Prezadovoljan sam u Železničaru, odlično sam prihvaćen, imam osećaj kao da sam ovde mnogo duže. Lepo se osećam u Pančevu.

Poraz od Metalca je brzo arhiviran jer Železničar mora već da misli na novi duel. Pančevci na domaćem terenu igraju odlično, ali će to morati da potvrde i u duelu sa ekipom iz Sremske Mitrovice, koja je nedavno namučila i Crvenu zvezdu u Kupu Srbije.

-Bili smo u jednoj dugoj seriji pobeda, a opet teško je igrati kada svaku utakmicu moraš da pobeđuješ. Svaka od te četiri utakmice je bila derbi. To je ostavilo traga, pa je došlo do pražnjenja koje se manifestovalo kroz ovu poslednju utakmicu, gde mi nismo tako loše igrali. Činjenica je i da nismo bili na našem nivou, ali dešava se to ekipama i većim nego što smo mi. Sve smo to već arhivirali, čestitali smo Metalcu na pobedi. Hteo bih samo da naglasim, kada sam došao u Pančevo, bili smo minus devet u odnosu na Grafičar, a sada smo plus osam. Tako da nema razloga za nezadovoljstvo – rekao je Tomislav Sivić.

Pohvalio je trener Železničara i Radnički iz Sremske Mitrovice, ali je naglasio da očekuje tri boda na domaćem terenu.

-Radnički je potpuno živnuo. To je tvrda ekipa, primaju malo golova. Promena trenera je kod njih donela jedan pozitivan impuls. Čeka nas još jedan derbi u nizu i mi smo spremni. Pančevo je bilo i ostaje neosvojiva tvrđava. Očekujem tri boda i da se barjak vijori i dalje – objasnio je Sivić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad