Yunet
 

Sport

FK Mladost Omoljica ove godine obeležava 100 godina postojanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jun 2024. • 05:54 •

FK Mladost Omoljica ove godine obeležava 100 godina postojanja

Fudbalski klub Mladost iz Omoljice odigrao je prvu od ukupno dve utakmice baraža za dopunu Srpske lige grupa Vojvodina, protiv FK Hajduk Divoš. Ujedno, ovaj meč predstavljao je i svojevrsan jubilej, jer FK Mladost Omoljica ove godine obeležava 100 godina postojanja.

Fudbalski klub Mladost iz Omoljice ove godine obeležava veliki jubilej, a to je čak 100 godina postojanja ovog kluba. Ono što daje još veću draž ovom jubileju, to je da su fudbaleri Mladosti upravo na dan 100-godišnjice kluba, odigrali utakmicu protiv FK Hajduk Divoš, gde su se borili za najviši plasman od kada je klub osnovan. Trener FK Mladost iz Omoljice, Petar Divić, ističe da je on i sada već zadovoljan ostvarenim uspehom, bez obzira na konačan ishod dvomeča sa FK Hajduk Divoš.

– Ovo je već za sada izjednačen najveći uspeh koji je klub ikada ostvario, plus što se u okviru baraž utakmice navršava 100 godina kluba, tako da smo uspeli da objedinimo te dve stvari, rekao je Petar Divić.

Dušan Lukić, predsednik saveta MZ Omoljice, i trener mlađih kategorija u FK Mladost Omoljica, kaže da je klub prošao kroz dug period uspona i padova, kroz veliki broj promena, kako bi danas došao u priliku da ostvari najbolji plasman ikada.

– Klub je osnovan 1924. godine pod imenom „Građanski“. Posle II Svetskog rata dobio je ime „Polet“, da bi tek 1956. dobio ime FK Mladost Omoljica koji i dan danas nosi. Mnogo smo se borili da bi došli do ovog dana, da na stogodišnjicu kluba imamo šansu da se izborimo za plasman u Srpsku ligu Vojvodina, to je jedan ogroman uspeh. Nadamo se da će sve proći sve kako treba, moramo biti zajedno kako bi ostvarili taj uspeh, ja sam veliki optimista, rekao je Dušan Lukić.

Predsednik FK Mladost iz Omoljice Nenad Đurić nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom. Smatra da će ovakav uspeh dodatno podstaći sve mlađe generacije da počnu da se bave sportom.

– Za svaku pohvalu je kada neko nešto održava toliko dugo, a kamoli jedan fudbalski klub. Svi smo maksimalno posvećeni ovom klubu, održavamo sve selekcije, a pogotovo mlađe kategorije u kojima ima najviše dece, što je naš prioritet, rekao je Nenad Đurić.

Podsetimo, FK Mladost iz Omoljice u borbi za viši rang, odnosno plasman u Srpsku ligu Vojvodina, igra dvomeč protiv FK Hajduk Divoš. Iz kluba kažu da će im apetiti sigurno porasti u sledećoj sezoni, te da možemo očekivati još jači FK Mladost Omoljica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena