Yunet
 

Sport

Marko Savić novi trener Železničara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jun 2024. • 15:27 •

Marko Savić novi trener Železničara

Železničar je posle sportskog direktora Bratislava Ristića, danas dobio i novog šefa struke. Tomislava Sivića na klupi je zamenio nekadašnji trener Voždovca, Marko Savić.

Sa mladim i perspektivnim trenerom, želja uprave kluba iz Pančeva je da se izbegne ovogodišnji scenario i borba u baražu za popunu Superlige. Zato su u Železničaru krenuli ambiciozno pripremu za novu sezonu, sa novim direktorom i trenerom.

– Upravni odbor Železničara jednoglasno je odučio da novi šef stručnog štaba bude Marko Savić. Ono što je ovog mladog trenera preporučilo našem klubu je svakako način na koji je igrala njegova prethodna ekipa. Imali smo nekoliko međusobnih susreta sa njegovim timom, nekada smo pobeđivali, ali i gubili. Želimo da Železničar izgleda kao njegova prethodna ekipa, kada ih je on vodio – rekao je Zoran Naunković, predsednik Železničara.

Okupljanje je na stadionu SC „Mladost“ zakazano već za 17. jun, kada će početi pripreme za novu sezonu.

– Na toj prozivci će biti poznat detaljan plan priprema i sve utakmice do početka sezone. Ono što je moj utisak posle razgovora sa našim novim trenerom, jeste da je samo potvrdio „glas“ koji ga „bije“, da je jedan od naših najperspektivnijih trenera. Prošle sezone, Voždovac koji je predvodio, posle 19 kola je zauzimao šesto mesto, znajući ambicije našeg kluba, ako ponovi taj uspeh, mi sigurno u zimskom prelaznom roku nećemo rasprodati ekipu, nego baš naprotiv, dovešćemo pojačanja. Vidim da je naš novi trener Savić veoma ambiciozan, pa se i nadam dobroj saradnji – zaključio je prvi čovek kluba.

Marko Savić, novi trener Železničara, veruje da sa klubom iz Pančeva, može da ostvari i bolje rezultate nego što je to činio dok je sedeo na klupi Voždovca.

-Hvala svima u klubu na ukazanom poverenju. Ono što je mene privuklo da dođem u Pančevo, jeste fenomenalna infrastruktura, zatim ambiciozna uprava i mogućnost da se selektira dobra ekipa, koja će igrati atraktivan i napadački fudbal. Brzo smo se dogovorili, nije tu bilo nekih dugih pregovora. Klub je ispoštovao moju želju da sa mnom dođe i kompletan stručni štab. Mislim da svi zajedno moramo da uradimo nešto za klub i grad, da napravimo rezultat i igru koja će dovesti publiku na stadion – rekao je Marko Savić.

Novi trener kluba iz Pančeva, želi da napravi mladu ekipu sa nekoliko iskusnih igrača, koji će imati važnu ulogu na terenu. Razgovori sa potencijalnim pojačanjima su već počeli.

-Voždovac koji sam vodio bio je najmlađi tim u Evropi. Ne plašim se mladih igrača, već ih volim u timu. Ipak, nikada nisam delio igrače na stare i mlade, već na dobre i loše. Svakako da ćemo imati dosta mladih igrača i sad ih Železničar poseduje, ali ćemo i dovesti određeni broj novih. Ambicije su da se oni razvijaju, kao i ceo klub.

Nema sumnje da će se pod komandom Savića, Železničar opredeliti za napadački fudbal, što je Savić i potvrdio.

-Slika ekipe kako u fazi odbrane, tako i u napadu, mora da bude na nekom nivou kako bismo mogli da napredujemo. Da li pobedili, izgubili ili igrali nerešeno, to je za ovaj vikend, ali da bismo u kontinuitetu pravili neke rezultate moramo da vodimo računa o igri. Bitno je znači, šta mi radimo. Selektiranje igrača biće baš veliki posao. Imaćemo dosta novih igrača, nadam se da ćemo zajedno sa sportskim direktorom i ljudima iz kluba napraviti dovoljno jaku selekciju, koja može da iznese ambicije Železničara – zaključio je Marko Savić, novi trener Železničara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena