Yunet
 

Turizam

Otvorena manifestacija “Grožđebal” u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. septembar 2021. • 17:30 •

Otvorena manifestacija “Grožđebal” u Vršcu

Tradicionalna manifestacija “Grožđebal” svečano je otvorena u petak 17. .septembra na Trgu Svetog Teodora u Vršcu. Manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda, koja se u Vršcu proslavlja duže od pola veka, „Dani berbe grožđa“ održana je 63. put   Manifestaciju je svečano otvorila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović

Od petka do nedelje uveče grad pod Kulom biće u znaku ljubitelja vina. Subotnje prepodne je namenjeno najmlađima, a od 19 časova tamburaški program. U nedelju je zatvaranje Grožđebala. Na svečanom otvaranju, gradonačelnica Dragana Mitrović je predala ključ grada “Vinku Loziću”, zaštitnoj ličnosti manifestacije, koji će tri dana biti komandant parade. Uz vatromet svečano je i otvoren Grožđebal.

Vinko Lozić je zaštitna ličnost „Berbe“, čuveni lik koga je stvorio Vrščanin, veliki pisac Sterija. Kako je ostalo zapisano, “Vinko Lozić, drevni banatski boem, od oca Jovana Sterije Popovića i majke vinogradarske vile. Ova manifestacija je posebno značajna za lokalna udruženja vinara i vinogradara, na kojoj će promovisati svoje proizvode.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad