Yunet
 

Turizam

Međunarodni festival “Rakija i rakijaši” 23. oktobra u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. septembar 2021. • 16:40 •

Međunarodni festival “Rakija i rakijaši” 23. oktobra u Pančevu

Međunarodni festival rakije “Rakija i rakijaši 2021” održaće se u subotu 23. oktobra u Pančevu, na prostoru stare Barutane. U toku je prikupljanje uzoraka rakije, a proizvođači najboljih rakija dobiće vredne nagrade.

Međunarodni festival “Rakija i rakijaši” održava se po četvrti  put. Ovogodišnji slogan je “Koji domaćin peče najbolju rakiju?”. Organizator festivala je Udruženje “Ravnica” čiji članovi su upriličili i  konferenciju za medije, na kojoj su govorili o značaju ovog festivala, ali i FB grupe “Rakija i rakijaši – original”.

Ocenjivačka komisija će proglasiti najbolje rakije u nekoliko kategorija i najbolje rakijske Majstore. Armin Tot, predsednik Udruženja “Ravnica” i organizator festivala, kaže da su osim medalja i pehara, obezbeđene i vredne robne nagrade. Dodaje da je osim takmičenja, cilj festivala da se publika upozna sa najkvalitetnijim rakijama.

Organizatorski odbor festivala poziva sve dosadašnje i buduće učesnike da najkasnije do 1. oktobra pošalju uzorke rakije na ocenjivanje. Sve dodatne informacije o uslovima takmičenja mogu se pronaći na FB grupi “Rakija i rakijaši – original”. U slučaju nepovoljne kovid situacije, festival će se organizovati po prestanku kovid zabrana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena