Yunet
 

Turizam

,,Naši slovenački specijaliteti“ u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. oktobar 2021. • 21:13 •

,,Naši slovenački specijaliteti“ u Pančevu

U Pančevu je za vikend održan sedmi po redu gastronomski događaj ,,Naši slovenački specijaliteti“ u organizaciji Udruženja Slovenaca ,,Logarska dolina“. Ovo takmičenje bio je povod da učenici iz Slovenije posete naš grad.

U Ekonomskoj školi ,,Paja Marganović“ održan je Gastronomski događaj ,,Naši slovenački specijaliteti“ u organizaciji Udruženja Slovenaca ,,Logarska dolina“ iz Pančeva. Ova manifestacija sedmi put po redu u naš grad dovela je slovenačke učenike koji su zajedno sa našim maturantima učestvovali u spremanju specijaliteta.

Ovo revijalno takmičenje je međunarodnog karaktera, a veoma je značajno iskustvo koje razmenjuju, kako učenici, tako i profesori škola iz Pančeva i Ptuja u Sloveniji, ističe Josip Veber, predsednik udruženja Slovenaca ,,Logarska Dolina“ i predsednik organizacionog odbora.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole “Paja Marganović”, Nebojša Popovski je rekao da se ova obrazovna ustanova trudi da održava i razvija saradnju sa drugim ustanovama.

Veliki broj učenika je želeo da dođe u Srbiji, ali zbog epidemiološke situacije to nije bilo moguće, kaže Tanja Harp direktorka škole za Ekonomiju, turizam i poljoprivredu iz Ptuja. Nakon revijalnog dela spremanja ukusnih jela, priređen je zajednički ručak, a za goste je organizovana i vožnja katamaranom po rekama Tamiš i Dunav koju je organzovala Turistička organizacja Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad