Yunet
 

Turizam

“Vinarijada” po 24. put u Dolovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. januar 2022. • 09:13 •

“Vinarijada” po 24. put u Dolovu

U okviru „Vinarijade“ , koja se održava po 24. put u Dolovu, biće organizovano više dešavanja u Dolovu i Pančevu od 8. do 13. februara. Organizator manifestacije je Udruženje vinogradara i vinara “Sveti Trifun” iz Dolova.

11. i 12. februara zainteresovani proizvođači mogu predati uzorke za takmičenje za najbolje vino u četiri kategorije: belo, roze, crveno i desertno vino.

Promocija “Vinarijade” biće organizovana u Pančevu, a u utorak, 8. februara od 11 do 16 sati, posetioci će bti u prilici da probaju i kupe domaća vina, ali i da se vide kakav će biti ovogodišnji program “Vinarijade”.

U petak, 11. februara u 9 sati biće otvorena izložba slika u Galeriji Doma kulture u Dolovu. Istog dana od 15 do 20 sati u prostorijama Doma kulture u Dolovu biće organizovan prijem uzoraka mladih vina za takmičenje. Prijem uzoraka biće moguć i u subotu, 12. februara od 9 do 15 sati, nakon čega će komisija za ocenjivanje kvaliteta vina početi da radi.

Učesnici koji nisu sa teritorije grada Pančeva, uzorke mogu da pošalju poštom. Jedan uzorak čine dve boce bina. Cena po uzorku je 200 dinara.

U subotu, 12. februara, biće održana promocija “Vinarijade” na pijačnom trgu u Dolovu, gde će svi prisutni biti u prilici i da degustiraju vina svih vinara. Ukoliko epidemijski uslovi dozvole u 10 sati biće organizovano svečano otvaranje „Vinarijade“ uz besplatnu podelu sadnica vinove loze za podsticaj vinogradarstva.

U nedelju, 13. februara, dolovački vinogradari obići će vinograd Udruženja “Sveti Trifun” kako bi obavili simbolično orezivanje vinograda u prisustvu sveštenika, a biće upriličeno i rezanje slavskog kolača.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena