Yunet
 

Turizam

U fokusu 7. „Etno dana” u Kačarevu takmičenje u izradi rezanaca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. maj 2022. • 18:00 •

U fokusu 7. „Etno dana” u Kačarevu takmičenje u izradi rezanaca

Na manifestaciji „Etno dan”, koja je po sedmi put održana u Kačarevu, svoje proizvode i aktivnosti predstavilo je 16 udruženja. Novina manifestacije bilo je takmičenje u ručnom mešenju i sečenju rezanaca, bez kojih na ovim prostorima supa ne može zamisliti.

Najtanje i najukusnije rezance po oceni žirija napravila je Slavica Rakašćan iz Udruženja ”Dolovke„. Jasmina Isailov iz crepajskog Udruženja „Vidovdan” bila je druga, Jovanka Pejčinović iz „Aktiva žena Opovo” treća, predstavnica Udruženja „Crepajke”, Lenka Bulik četvrta, a Ratka Mladenovska iz Udruženja „Vardar” peta.

Manifestaciju čiji je pokrovitelj Grad Pančevo i ove godine svečano je otvorila Marija Jević, gradska većnica za kulturu i omladinu

Organizatori „Etno Kutak” iz Kačareva uručili su zahvalnice učesnicima i svima kojima su pomogli manifestaciju, među kojima je i naša medijska kuća. Zahvalnica je dodeljena i Ivana Rosić predsednici Komisije za rodnu ravnopravnost, koja ističe da su ovakve manifestacije od izuzetnog značaja za očuvanje tradicije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena