Yunet
 

Turizam

Izabrana najbolja štrudla na takmičenju u Vladimirovcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jun 2022. • 17:19 •

Izabrana najbolja štrudla na takmičenju u Vladimirovcu

Čuvena Štrudlijada, održana je u Vladimirovcu uoči seoske slave Duhovi . Takmičenje u najboljoj domaćoj štrudli organizovalo je Udruženje žena „Vredne ruke Banata“. Prvu nagradu osvojila je Dragana Đukic sa najboljom štrudlom sa orasima.

Žene iz udruženja „Vredne ruke Banata“ pohvalile su se svojim najboljim proizvodom – štrudlom. Sudije su bile stroge, ali pravedne – sugrađani koji najbolje poznaju pravi ukus tradicionalne vojvođanske štrudle. Šampionka Dragana Đukić osvojila je prvu nagradu za najbolju štrudlu sa oracima.

Drugo mesto pripalo je Eleni Žuži za štrudlu sa sirom, a bronzanom medaljom se okitila Elvirana Belu koja je napravila nezaobilaznu štrudlu sa makom.

Inače, ove godine žiri je imao težak zadatak. Oni su morali da izaberu najukusniju od čak 37 štrudli. Takmičari su se potrudili da pred žiri iznesu slatke štrudle od maka, oraha, rogača, višanja, ali I slane sa sirom i pica štrudle.

Ova lepa manifestacije povodom seoske slave Duhovi, joiš jednom je dokazala koliko je lepo I korisno promovisati naše kulturne vrednosti, stare običaje, jela i kolače.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena