Yunet
 

Turizam

Dani Vajferta značajni za mapiranje Pančeva na manifestacionoj ruti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. jul 2022. • 19:37 •

Dani Vajferta značajni za mapiranje Pančeva na manifestacionoj ruti

Posle dvogodišnje pauze ponovo su organizovani “Dani Vajferta”. Manifestaciju je juče otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, a za večeras u 23 sata najavljen je koncert grupe Valentino, Poslednje večeri ove manifestacije nastupiće Alen Islamović.

Manifestacija “Dani Vajferta” počela je juče u Pančevu na Trgu Đorđa Vajferta i trajaće do 3. jula. Ovogodišnje “Dane Vajferta” otvorio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je istakao značaj ovakvih manifestacija za promociju grada i dodao da se nada da će se iz godine u godinu biti sve više ovakvih događaja.

Dani “Vajferta” su manifestacija koji su za grad Pančevo od velikog značaja. Uz “Slaninijadu” i niz drugih grad Pančevo su mapirali na turističkoj mapi Srbije kao jedan od centara manifestacionog turizma. Mi kao grad smo izuzetno ponosni što imamo ovakve manifestacije i u budućnosti ćemo nastojati da ih podržavamo i unapređujemo, ali i neke nove – rekao je gadonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

U okviru manifestacije organizovani su Sajam tradicije i rukotvorina, Sajam hrane i Sajam kraft piva. Štandovi su postavljeni duž Ulica Nikole Tesle, Nikole Đurkovića i na Trgu slobode. Posetioci su tokom popodneva bili u prilici da uživaju u nastupu dečjeg hora “Vokal kids” i Kulturno-umetničkog društva “Čigra”. Izvedena je i savremena igra “Žetva” sa elementima folklora i kapuere. Nakon svečanog otvaranja svirao je bend “Jutarnji program”, a glavni izvođač prve večeri je bio dr Nele Karajlić. Danas će nastupati Valentino dok je za nedelju planiran koncert Alena Islamovića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena