Yunet
 

Turizam

U Vršcu otvoren „Vinofest“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. jul 2022. • 14:21 •

U Vršcu otvoren „Vinofest“

Sinoć je u Vršcu otvoren 16. Vinofest koji je okupio preko 50 izlagača iz Cele zemlje, ali i Crne Gore i Republike Srpske. Posetioci manifestacije imali su priliku da na Gradskom trgu degustiraju preko 300 različitih proizvoda, a veče su upotpunili tamburaški ansambl Velos i Aba Tribjut bend. Dodeljeno je više od 30 priznanja u različitim kategorijama, a Velike zlatne medalje uručila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. Kako to biva po običaju na vinskim manifestacijama, sa posetiocima se družio i Sterijin junak Vinko Lozić, nakon što je održao zdravicu.

„Vino se u Vršcu proizvodi već vekovima, a naši vinari iskustvo i znanje prenose sa kolena na koleno i tako čuvaju tradiciju ovog vinogradarskog kraja, ali i napreduju i usavršavaju svoju proizvodnju. Baš zbog toga mi je posebno drago što i naš Vino fest napreduje. Prošle godine prvi put smo manifestaciju organizovali na otvorenom prostoru, a otvorili smo je na maloj bini. Večeras imamo veliku binu, više izlagača i preko 300 etiketa koje ćemo imati priliku da degustiramo. Veliko mi je zadovoljstvo što na Vino festu izlažu svi Vršački vinari, ali i vinari iz svih krajeva Srbije, kao i naši dragi gosti iz Crne Gore, Republike Srpske i susedne Rumunije. Grad Vršac trudiće se da nastavi da čuva vinogradarsku tradiciju, ali i unapređuje vinske manifestacije. Verujem da će vršački Vino fest nastaviti da napreduje, a mi u Gradu trudićemo se da još više pomognemo naš vinski turizam.“ istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović u svom obraćanju na ceremoniji svečanog otvaranja

Svi koji nisu uspeli sinoć da stignu do Trga Svetog Teodora Vršačkog to mogu učiniti i večeras od 18 časova, gde nas očekuju i dalje raznovrsna vina, a od 21 čas nastupa Veliki tamburaški orkestar Radio televizije Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena