Yunet
 

Turizam

Organizatori najavljuju bogat program na 25. Fijakerijadi u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. jul 2022. • 15:00 •

Organizatori najavljuju bogat program na 25. Fijakerijadi u Kovinu

U Kovinu će 23. Jula biti održana 25. Fijakerijada u sklopu obeležavnja slave u ovom južnobanatskom mestu. Fijakerijada će biti održana na stadionu FK „Radniči“ a počinje u 13 sati.

Na Fijakerijadi u Kovinu koja ove godine obeležava i manji jubilej jer se održava po 25. put predstaviće se grla iz Južnog Banata, Srema i područja centralne Srbije. Organizator, Konjički klub Kovin, najavljuje takmičenje jednoprega, dvoprega, troprega, četvoroprega i višeprega. Biće podeljeno oko 50 pehara.

Prvo ocenjujemo poslušnost, hod, izgled fijakera i cele opreme, jer ima više stavki koje se sabiraju a onda se donosi konačna ocena. Konjarstvom se bavim od 1994.god., aktivno od 2000 – te, to je ljubav, moj otac je imao konje, oni vas prosto opčine. Ovaj sport traži veliko odricanje, to je skup i zahtevan sport. Sve to nije teško kada se nešto voli. – kaže Srđan Papović , predsednik KK „Kovin“.

Kao Srđan, i Saša Mihajlov, član ovog Konjičkog kluba, od malih nogu voli konje i trenutno ih ima tri. Na Fijakerijadi se neće takmičiti, ali će prikazati u revijalnom delu svoja dva konja. Za učesnike Fijakerijada počinje u 12 sati.

Kreće se od crkve, prvo defile kroz Kovin, posle kreće takmičenje, prvo ide jednopreg pa sve po redu do višeprega. Pobednik treba da izgleda savršeno, da sve bude usklađeno, da konji budu poslušni, da su jednaki, da sve to bude sređeno i da nema ni jednu manu. – ističe Saša Mihajlov, član KK „Kovin“

Fijakerijada će ove godine biti održana na stadionu Fudbalskog kluba Radnički u Kovinu i počinje u 13 sati. Ljubitelji ovih plemenitih životinja imaće priliku da uživaju u subotu 23. Jula u različitim disciplinama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena