Yunet
 

Turizam

12. Banatska bostanijada u Idvoru, 31. jula

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. jul 2022. • 09:30 •

12. Banatska bostanijada u Idvoru, 31. jula

Manifestacija 12. Banatska bostanijada biće organizovana u nedelju, 31. jula u Idvoru. Program manifestacije je bogat i sadržajan, kako za one starije tako i za najmlađe.

Idvor je poznat po uzgajanju lubenica i dinja. Na bostanijadi, tradicionalno, učestvuje veliki broj proizvođača. Ponosno izlažu ono što su vredno proizveli, ali i da bi osvojili neke od vrednih nagrada. U ovogodišnjem programu pored naših domaćih proizvođača iz Idvora i okoline, učestvuju i gosti iz Rumunije. Nakon takmičarskog dela organizatori najavljuju bogat kulturno-umetnički program.

Program manifestacije predstavio je Svetislav Zakić, direktor Doma kulture ’’Mihajlo Pupin“ Idvor

· 10 časova – priprema štandova takmičara
· 10:30 časova – Takmičenje u kuvanju gulaša
· 11 časova – Takmičarski deo, izbor najslađe i najteže lubenice i dinje, najlepši štand
· 12 časova – Pozorišna predstava za decu „Deda Mrazove nevolje“
· 13 časova – Početak kulturno-umetničkog programa
· 14 časova – Svečano otvaranje manifestacije
· 16 časova – Takmičenje dece u brzom kotrljanju lubenica
· 18 časova – Proglašenje pobednika Bostanijade

Banatska bostanijada je veoma značajna za Idvor jer svake godine dođe veliki broj posetilaca, kaže Svetislav Zakić, direktor Doma kulture i navodi da je ova manifestacija veoma značajna za razvoj lokalnog turizma.

Bostonijada je veoma značajna, ona predstavlja promociju Idvorske lubenice, možemo da kažemo da se na taj način pročulo o kvalitetu idvorskih lubenica, to je jedna divna reklama za povretare iz Idvora, rekao je Svetislav Zakić, direktor Doma kulture ’’Mihajlo Pupin“ Idvor.

Organizatori manifestacije su Udruženje poljoprivrednika Povrtar Idvor, Opština Kovačica, Mesna zajednica Idvor i Dom kulture Mihajlo Pupin Idvor. Ove godine manifestaciju Banatska bostanijada pomogao je i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena