Yunet
 

Turizam

Organizovana 12. Bostanijada u Idvoru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. jul 2022. • 10:50 •

Organizovana 12. Bostanijada u Idvoru

U čast bostanu, organizovana je 12. Bostanijada u Idvoru. Učesnici su se takmičili u raznim kategorijama, a na oduševljenje svih posetilaca, manifestaciju je obeležio bogat kulturno umetnički program.

Idvor je i ove godine okupio uzgajivače i ljubitelje lubenica na 12. međunarodnoj Bostanijadi. Više od 20 proizvođača predstavilo je najkvalitetniji bostan u ovom delu Banata. Izabrane su najveće i najslađe lubenice i dinje. Bostandžije su i ove godine ponudile najbolje, kažu da su zadovoljni rodom ali da im je žao jer se za razilku od prethodnih godina, okupio manji broj uzgajivača.

Pored lubenica i dinja izabran je i najlepši štand, a za najmlađe je organizovano takmičinje u kotrljanju lubenica. Idvor je najviše poznat po bostanu, a kako kaže, Maja Sudimac, rukovodilac savetodavne službe Instituta Tamiš, planiraju da nastave tu tradiciju.

Organizatori manifestacije su Udruženje poljoprivrednika Povrtar Idvor, Opština Kovačica, Mesna zajednica Idvor i Dom kulture Mihajlo Pupin Idvor. Ovogodišnju manifestaciju pomogao je i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad