Yunet
 

Turizam

Gajački kotlić 20. avgusta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. avgust 2022. • 16:38 •

Gajački kotlić 20. avgusta

Gajački kotlić 11.put održaće se u subotu 20. avgusta u Gaju kod Kovina. Ove godine prvi put istovremeno se održava i Zlatni kotlić Vojvodine.

Tradicionalna turističko-gastronomska manifestacija „Zlatni kotlić Vojvodine“, čiji je suorganizator Turistička organizacija Vojvodine, itekako promoviše gastronomsku ponudu Vojvodine. Pored ovog prestižnog takmičenja, biće održano i tradicionalno takmičenje Gajački kotlić. Učesnici će nadmetati svoje kulinarsko umece u kuvanju riblje čorbe ili ribljeg paprikaša.

Na gajačkom kotliću može da se takmiči bilo ko, nemamo strasosne granice. Prošlih godina imali smo male devojčice I dečake čiji su roditelji kuvari koji žele da prenesu njihovo znanje, rekao je Emil Hmelirš, organizator manifestacije ‘’Gajački kotlić”

Posetioce ove gastronomske manifestacije očekuju i bazar, degustacija banatske kuhinje, slatki i slani kolači, folklorni nastupi kulturno umetničkih društava. Gajački kotlić je veoma značajna manifestacija I za sam Gaj jer Kako kaže Emil Hmelirš, organizator manifestacije, razvija lokalni turizam

Manifestacija se prvi put održala 2011. godine. U malim sredinama I selima poput Gaja je to od izuzetnog značaja, mi delimo godinu na period do kotlića I od kotlića, rekao je Emil Hmelirš, organizator manifestacije ‘’Gajački kotlić”

Kraj manifestacije obeležiće koncert Garavog sokaka, I veličanstveni vatromet.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena