Yunet
 

Turizam

Završena manifestacija ‚‚Preobraženjski dani“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. avgust 2022. • 11:00 •

Završena manifestacija ‚‚Preobraženjski dani“

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležili su Preobraženje Gospodnje. Manifestaciju „Preobraženjski dani“ već 9. put organizovala je Mesna zajednica „Gornji grad“, Udruženja žena „Pančevke“, Turistička organizacija grada Pančeva u saradnji sa Hramom Preobraženja Gospodnjeg u Pančevu, a pod pokroviteljstvom grada Pančeva.

Praznik Preobraženje Gospodnje posvećen je trenutku kada se, kako kaže predanje, Hristos na gori Tavor pred apostolima preobrazio i zasijao kao sunčeva svetlost. Na manifestaciji se predstavilo 23 udruženja, koja su obogatila „Preobraženjske dane“. Jedno od udruženja koje je izlagalo svoje radove jeste Udruženje žena ‘’Pančevke- Gornji grad” koje su kako kažu, veoma zadovoljne kako je manifestacija prošla.

Rezanjem slavskog kolača obelezen je početak slave u prostorijama Mesne zajednice Gornji grad. Tom prilikom predsednik Mesne zajednice Branislav Gligorić istakao je važnost obeležavanja Preobraženja. Obeležavanje slave završilo se koncertom loklanih umetnika i specijalne gošće Snežane Đurišić.

Manifestaciju ‘’Preobraženjski dani” oboležio je bogat kulturan-umetnički program, a za sam kraj manifestacije publika je uživala u veličanstvenom vatrometu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena