Yunet
 

Turizam

Održana promocija knjige „Ukusi Deliblatske peščare- gastronomsko nasleđe“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. novembar 2022. • 18:15 •

Održana promocija knjige „Ukusi Deliblatske peščare- gastronomsko nasleđe“

U svečanoj Sali Narodnog muzeja predstevljana je knjiga „Ukusi Deliblatske peščare- gastronomsko nasleđe“ koja je posvećena kulturno-istorijskom i gastronomskom nasleđu najveće pustinje u Evropi – nase Deliblatske pescare, u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije “Ukusi Deliblatske peščare”.

“Ukusi Deliblatske peščare” donose nam sve ono sto smo oduvek zeeli da saznamo o tradicionalnoj trpezi, karakterističnoj za ovo područje, ali i o prirodnim i kulturnim znamenitostima. Urednik knjige je politikolog i istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Dejan Zagorac koji je pred punom salom Narodnog muzeja podelio predstavio knjigu.

Miroslav Birclin, v.d direktora Narodnog muzeja u Pančevu kaze da su pravi istrazivacki poduhvat tokom nastajanja knjige dali i stručnjaci te ustanove koji blisko saradjuju sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka.

Knjiga “Ukusi Deliblatske peščare” predstavlja dvojezično izdanje na srpskom i engleskom jeziku, a kako najavljuju iz Zavoda nakon ove knjige sele se na jug Srbije tačnije u Vranje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad