Yunet
 

Turizam

Više od dve decenije uz vino, muziku i kobasice

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. februar 2023. • 13:50 •

Više od dve decenije uz vino, muziku i kobasice

U Padini će u subotu 25. februara biti održana manifestacija pod nazivom “Vino, muzika, kobasice” koja se tradicinalno već više od dve decenije održava u ovom mestu. Manifestacija je takmičarskog karaktera, zainteresovani mogu da donesu svoje vino ili sušene kobasice do 12 sati u subotu.

“Vino, muzika, kobasice” je društveno-gastronomska manifestacija takmičarskog karaktera, na kojoj se, pored dobre zabave, može takmičiti i za najbolji domaći proizvod. Održava se svake godine u Padini.

„Oni koji hoće da se takmiče mogu da donesu dva litra vina Ili 1 kilogram domaće kobasice do 25. februara do 12 sati. Oni koji su imali najbolje proizvode dobiće neke nagrade, a nije u redu da ja kažem koje su to nagrade, neka se iznenade“, kaže potpredsednik MO Matice Slovačke u Padini Vladimir Halaj.

Zainteresovani za takmičenje treba da donesu svoje proizvode u salon nameštaja Padina komerc ili da se prijave na broj telefona 063/ 822 – 3509. Ova manifestacija Mesnog odbora Matice slovačke u Padini, koja ima tradiciju dužu od četvrt veka, jedna je od omiljenih u ovom mestu.

„Ovo je 27. po redu manifestacija, imali smo dve godine pauze zbog korone, tako da posle 2020. godine kada je bila 26 po redu manifestacija, svakako više od 25 godina se ovo organizuje u našem mestu. Svi su dobrodošli, imamo goste iz raznih krajeva Srbije, najviše iz Vojvodine, sviraće se i slovačka i srpska narodna muzika, ljudi mogu da dođu da se opuste I uživaju“, ističe Halaj.

U okviru manifestacije koja počinje u 19 sati biće organizovana i zabava na kojoj će ljubitelji dobrog zalogaja imati priliku da probaju domaće specijalitete, ali i uživaju u dobroj muzici, naglašavaju organizatori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad