Yunet
 

Turizam

Kovin sve popularnija letnja destinacija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. februar 2023. • 15:39 •

Kovin sve popularnija letnja destinacija

Turistička organizacija opštine Kovin i ove godine učestvovala je na Sajmu turizma u Beogradu na kojem su predstavili turističku ponudu.

Na najznačajnijem susretu turista, Turistička organizacija opštine Kovin, na štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavila je bogatu ponudu – ono sto izdvaja Kovin na turističkoj mapi. Zahvaljujući Dunavu i Žarkovačkoj adi Kovin postaje sve popularnija letnja destinacija za kupanje i kampovanje jer pruža mir i tišinu daleko od užurbanog gradskog života.

Turistička organizacija Kovina obogatila je ponudu, kupovinom šajke, koja posetiocima tokom plovidbe rekom pruža priliku da se uvere u sve lepote našeg Dunava. I to nije sve. U neposrednoj blizini su dva rezervata prirode – rezervisana za sve koji vole aktivniji odmor.

Inače na ovogodišnjem Sajmu turizma takmičilo se za turiste oko 350 izlagača iz 33 zemlje, među kojima i 8 novih država sa afričkog kontinenta. Zemlja partner 44. Sajma turizma bila je Kina, sa kojom Srbija ima izvanredne odnose u brojnim oblastima. A ovogodišnji sajam bio je odlična prilika, da se uz podršku Ministarstva za turizam i omladinu svakako unapredi turistička razmena.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena