Yunet
 

Turizam

TO Kovačica na Sajmu turizma

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. mart 2023. • 14:00 •

TO Kovačica na Sajmu turizma

Ovogodišnji Sajam turizma u Beogradu izazvao je veliku pažnju turista. TO Kovačica ove godine predstavila je Galeriju naivne umetnosti i Dom kulture Mihajlo Pupin iz Idvora.

Multikulturalna opština Kovačica predstavila je svoje najpoznatije kulturne destinacije i brendove, od Galerije naivne umetnosti, Kuće Martina Jonaša, Galerije „Babka“ u Kovačici i Muzejskog kompleksa Mihajla Pupina u Idvoru, pa do Etno kuće u Padini, Rumunske kuće u Uzdinu, Etnografskog muzeja u Debeljači, Slovačkog etno muzeja Petraš, jedinstvenog graditelja violina Jana Nemčeka…. I to nije sve, predstavljene su i brojne atraktivne turističke manifestacije, ne samo gastronomskog karaktera.

Na Sajmu su se predstavili i poznati proizvođači meda iz opštine Kovačica. Medjutim, prikazani su i specijaliteti slovačke, ali i rumunske, srpske i mađarske kuhinje

Ovogodišnji sajam bila je prilika da se, uz pomoć i podršku Ministarstva za turizam i omladinu Srbije, unapredi turistička razmena, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete razne destinacije u Srbiji zemlji bogate istorije i nasleđa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena