Yunet
 

Turizam

Pančevo na Sajmu turizma

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. mart 2023. • 14:20 •

Pančevo na Sajmu turizma

Turistička organizacija grada Pančeva predstavila je svoju ponudu na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu. Posetioci su mogli da saznaju kako da zakažu vožnju popularnim katamaranom ili koje sve manifestacije tokom godine organizuje Pančevo.

Tradicionalno i ove godine grad Pančevo se sa svojm turističkom ponudom predstavio na 44. Sajmu turizma koje je nedavno održan u Beogradu. Osim bogatog kultuno – istorijskog nasleđa, posetioci mogu da se voze katamaranom Panuka Tamišom i Dunavom ili da uživaju u bogatoj ponudi manifestacionog turizma, kaže Svetlana Stojadinov iz Turističke organizacije Pančeva.

„Turistička organizacija grada Pančeva I ove godine predstavlja bogatu turističku ponudu. Pored bogate ponude kulturno – istorijskog nasleđa, predstavljamo I manifestacioni turizam, predstavljamo Dane Vajferta, našu glavnu gradsku manifestaciju. Nagalasak ove godine je dat na nautički turizam gde promovišemo naš katamaran Panuka, koji sa prvim znacima lepog vremena kreće u rad“, rekla je Svetlana Stojadinov iz Turističke organizacije grada Pančeva.

Kada dođe lepo vreme, krajem aprila ili početkom maja, svi ljubitelji reke i vožnje brodom mogu da zakažu plovidbu katamaranom Panuka koji je već nekoliko godina u turističkoj ponudi Pančeva. Vožnja traje sat vremena i mogu se videti mnoge znamenitosti Pančeva kao što su dva kule svetilje, jedinstvene u svetu.

„Svi zainteresovani mogu kupiti i karte u Turističkoj organizaciji grada Pančeva. Potrebna je rezervacija, obzirom da je veliko interesovanje građana. Panuka plovi svakog radnog dana od 18 sati. Panuka plovi od pristana, do Preobraženske crkve I dalje do naših svetionika, do ušća Tamiša u Dunav“, navela je Svetlana.

Prema njenim rečima u poslednje vreme primetno je i da se povećao broj stranih turista. Takođe na izlete i na vožnju katamaranom dolaze i gosti iz Beogradu, kojima je Pančevo veoma blizu i koji uživaju u svemu što naš grad nudi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena