Yunet
 

Turizam

Počeo prvi regionalni vinski festival u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. maj 2024. • 12:32 •

Počeo prvi regionalni vinski festival u Pančevu

U Pančevu svečano je otvoren privi po redu „ Wine Weekend“ na kojem se predstavilo preko 30 vinarija iz cele Srbije. Posetioci su imali priliku da pored vina uživaju i u dobroj muzici ali i u slatkim i slanim poslasticama.

Prvi regionalni vinski festival “Pančevo Wine Weekend” svečano je otvoren i trajaće do 26. maja u Narodnoj bašti. Tokom sva tri dana, ljubitelji vina, hrane i prirode mogu uživati u autentičnim vinima, vrhunskim gurmanskim zalogajima i izvrsnom muzičkom programu.

U predivnom ambijentu najlepše bašte u Pančevu, posetioce je dočekalo oko 30 vinarija iz cele Srbije, kao i štandovi sa slanim i slatkim delikatesima.

Svoje umeće i zanimljive priče o načinu pripreme i tajnim sastojcima vrhunskih vina već su prvog dana predstavile vinarije iz svih krajeva Srbije, koje su istakle značaj vinskog festivala u Pančevu.

Vino nikada ne ide samo, pa posetioci imaju priliku da oplemene ukuse opojnog vina raznovrsnim sirevima.

“Pančevo Wine Weekend” sprovodi Turistička organizacija Pančeva uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj festivala je Grad Pančevo. Tokom trajanja festivala organizovan je i bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti Pančevački kamerni orkestar „Panartist“, Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića, hor „Vokal kids”, Alex B. i „The Fergusons“, „Dejan Petrović Big Band”, kao i Festivalski orkestar i hor „Virtuozi“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena