Yunet
 

Turizam

Kamp na Vračevgajskom jezeru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jun 2024. • 08:33 •

Kamp na Vračevgajskom jezeru

Ako tražite bližu destinaciju za odmor, a ljubitelj ste netaknute prirode, kamp na Vračevgajskom jezeru kod Bele Crkve pravo je mesto za vas. Ove godine prvi kupači su stigli već krajem maja, a u naredna dva meseca očekuje se veliki priliv domaćih i stranih turista koji ovo mesto vole zbog tople vode, ribolova i prirodne hladovine.

Dok mnogi turisti biraju obalu mora za svoj odmor, kampovanje i boravak u prirodi nude jedinstveno iskustvo koje stvara nezaboravne uspomene za čitav život.

Na samo osamdesetak kilometara od Pančeva nalazi se Vračevgajsko jezero koje nudi jedinstveno utočište svim kamperima, biciklistima, ali i ljubiteljima prirode koji traže nezaboravne doživljaje i raznovrsne sadržaje, okruženi netaknutom prirodom.

Sezona u kampu počinje prvog maja i traje do kraja septembra. Kamp je pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio sve potrebe turista. Posetioci mogu uživati na lepo uređenim plažama, iznajmiti pedaline za vožnju po jezeru, koristiti besplatni bežični internet i uživati u aktivnostima koja se nalaze u neposrednoj blizini ove zelene oaze.

Vračevgajsko jezero poznato je po svojim prirodnim filterima koji obnavljaju vodu, čineći ga idealnim za kupanje. Zvanična sezona kupanja počinje sredinom juna, ali najhrabriji kupači mogu se videti na jezeru već krajem maja. Održavanje čistoće jezera je prioritet, što osigurava prijatno i sigurno iskustvo za sve posetioce.

Jedan od najvernijih posetilaca kampa je Sreten Pijović – Pija, koji dolazi u kamp već punih dvadeset godina.

Vračevgajsko jezero je najduže od svih Belocrkvanskih jezera, a nastalo je veštačkim putem početkom XX veka. Prosečna temperatura vode u letnjim mesecima iznosi od 20 do 26 stepeni celzijusa. Na ovom jezeru postoji i malo ostrvo koje mnogi nazivaju i “Vojvođanska Venecija“, a do njega postoje uređeni prilazi sa vode i sa kopna.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena