Yunet
 

Turizam

„Stari Lala“ uspešno se održava po trinaesti put u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. jun 2024. • 10:00 •

„Stari Lala“ uspešno se održava po trinaesti put u Kovinu

Bogat program, veliki broj posetilaca i mnoga iznenađenja obeležila su i drugi dan velike kovinske manifestacije „Stari Lala“. „Stari Lala“ uspešno se održava po trinaesti put i nosi zvanje najbolje mlade manifestacije u Srbiji i manifestacije od značaja za opštinu Kovin.

Za svakog ponešto – ni drugi dan „Starog Lale“ nije izneverio očekivanja svojih posetilaca. Mnogi građani Kovina, ali i celog Južnog Banata, izašli su na ulice ovog vojvođanskog gradića kako bi proveli vreme uživajući u raznovrsnom programu čuvene manifestacije. Bilo je tu svega, šetnje, raznih takmičenja, fijakera, đakonija, a naročito – igranja i pevanja. Talentovani učesnici i pobednici takmičenja „Klinci pevaju hitove“ oduševili su publiku svojom interpretacijom poznatih pesama i pratećim nastupima.

Izabrala sam pesmu „Ramonda“, od Teja Dore, zato što imamo slične glasove. Ovo je drugi put da učestvujem, osvojila sam drugo mesto i mesto publike . Takođe, kulturnoumetnička društva iz Kovina, Gaja, Deliblata i Mramorka priredila su pravi višečasovni spektakl za ljubitelje tradicionalne igre i zvuka.

Danijela Miljkoviumetnički rukovodilac KUD „Mladost“ Kovi Deca daju sve od sebe, imamo tri grupe, školicu folklora, dečiji ansambl i prvi ansambl. Inače, da napomenem da nam je dečiji ansambl na takmičenju „Zlatni opanak“, koje se održava u Valjevu, bio pobednik večeri, a u generalnom plasmanu zauzeo je drugo mesto.

Duž pešačke zone bili su postavljeni štandovi sa velikom ponudom samostalnih izlagača, raznih udruženja i zanatlija. Upravo je jedan od ciljeva ove manifestacije da se od zaborava otrgnu stari zanati, ističe Jadran Anđelković, jedan od direktora „Starog Lale“

Nama je cilj da ovde bude što više mladih, da mi uspemo da prenesemo nešto što je nekada bilo. Praktično – mi smo kao u nekom vremeplovu. Vidimo razne ručne radove, i ti izlagači su ovde na ovim štandovima. Jedan deo se tiče i poljoprivrede, mi tu imamo i mini-sajam poljoprivrede, rekao je

Jadran Anđelković ,Direktor „Starog Lale“.

Organizatori ne kriju svoje zadovoljstvo posećenošću ovogodišnjeg okupljanja. Manifestacija, ipak, ne bi bila tako uspešna da Turistička opština Kovin nije pružila svoju svesrdnu podršku, kaže Vladimir Kračun, direktor manifestacije.

Po snimcima koje smo videli iz drona, baš je bilo mnogo ljudi, a očekujemo da će ih danas biti i još više. I uglavnom i ovi ljudi koji su dolazili svake godine komentarišu kako je sve lepše i lepše, i bolje i bolje, i eto, to je nama dovoljan dokaz i motivacija da radimo na tome da naredne godine bude još bolje, rekao je Vladimir Kračun Direktor „Starog Lale“

Na repertoaru drugog dana „Starog Lale“ našlo se i takmičenje u starim, zaboravljenim igrama i defile bajkera i fijakera. Takođe, Crveni krst je pred prisutnima izveo pokaznu vežbu i sve obradovao svojim čuvenim krofnama. Manifestacija koja je zaštitni znak i ponos Kovina krunisana je koncertom kultne grupe „Garavi sokak“ i velikim vatrometom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena